ERC demana un compromís de tots els partits per reimpulsar l’Anella Verda

Pau Ricomà reclama criteris de sostenibilitat mediambiental per repensar l’urbanisme a Tarragona

0
322

El portaveu d’ERC vol que es recuperi la màxima potencialitat del projecte de l’Anella Verda per avançar en el seu desenvolupament, un projecte que els republicans van liderar i impulsar a la legislatura 2007-2011. ‘L’Anella verda és l’aposta més efectiva i rigorosa que s’ha fet a Tarragona per preservar el medi natural i és indispensable avançar en el seu desenvolupament’, afirma Pau Ricomà qui anuncia que ‘en el proper plenari demanarem un compromís de tots els partits del consistori per recuperar la màxima potencialitat d’aquell projecte’.

Ricomà recorda que l’Anella Verda va permetre prohibir noves urbanitzacions en les zones de més valor natural aturant així projectes com la construcció de 4000 habitatges a la zona del Pont del Diable o 12000 a l’anomenada Mora 2. ‘Malauradament el POUM aprovat inicialment el 2007 es va fer amb una perspectiva exagerada de creixement demogràfic que no s’ha produït i que va implicar que no s’anés més enllà en la preservació dels espais amb més valor paisatgístic’. El líder republicà reclama que cal repensar l’urbanisme amb criteris de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic apuntant que ‘en la nostra proposta demanem la protecció de la depredació urbanística dels espais que connecten amb l’Anella Verda, com la Vall del Llorito i la Budellera, pel seu valor natural i paisatgístic’.

La proposta d’ERC demana també ampliar l’Anella Verda a Ponent, arranjant recorreguts naturals que permetin cohesionar la ciutat des de Bonavista fins a la Mora i Ferran i continuar les tasques d’arranjament de tota la xarxa de camins. Altres punts de la proposta demanen la creació d’una oficina d’interpretació de l’Anella Verda i d’un equip que es dediqui exclusivament a la seva gestió i també la promoció d’aquests itineraris com a punt fort de qualsevol visita a Tarragona. ‘Cal posar en valor la capacitat de l’Anella Verda com a connector natural entre les diferents zones de la ciutat, com a espai d’esbarjo i pràctica esportiva i com a magnífic recurs educatiu per les escoles de la ciutat’, conclou Pau Ricomà.

FER UN COMENTARI