Un equip de mediació actuarà en comunitats de veïns amb pisos turístics

Quatre persones començaran a treballar als districtes de Ciutat Vella i l'Eixample a principis del 2018

0
281
Wifi_Penedès_728x90
L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa a principis del 2018 un equip de mediació i prevenció de conflictes per actuar en comunitats veïnals on hi hagi també pisos turístics. Es tracta d’un programa per fomentar la convivència entre els veïns i els allotjaments d’ús turístic legal. En paral·lel, el consistori continua treballant per eradicar els pisos il·legals. El projecte estarà format inicialment per quatre persones que acudiran a les finques on s’hagin registrat denúncies. Començaran per Ciutat Vella i l’Eixample, prioritzant aquells districtes que registren un volum més elevat de pisos i també de queixes. Una vintena d’habitatges concentren una quarta part de les incidències denunciades, segons ha explicat el regidor de Turisme, Agustí Colom, durant la comissió d’Economia i Hisenda. Uns 300 casos no s’han pogut solucionar.
A Barcelona hi ha 9.657 habitatges legals d’ús turístic que ofereixen un total de 58.911 places d’allotjament. Segons dades dels serveis d’atenció ciutadania de l’Ajuntament, anualment es registren prop de 2.000 incidents relacionats amb problemes de convivència en aquest àmbit.

La mesura s’ha treballat amb APARTUR, l’associació que agrupa els apartaments turístics a Barcelona, que també comptarà amb una metodologia i recursos per facilitar la convivència ciutadana i preveure conflictes. L’associació ha aplaudit aquest nou programa i ha recordat que es tracta d’una vella reclamació seva. De fet, fa anys que treballa en la creació d’una oficina d’atenció al veí que permetés localitzar els allotjaments turístics amb problemes de convivència. El Col·legi d’Administradors de Finques serà protagonista actiu de les relacions en les escales de veïns.

Aquest programa servirà també per tenir referències quantificables de les incidències i avaluar propostes de millora.

FER UN COMENTARI