Endesa adequa tres subestacions del Camp de Tarragona per a millorar la qualitat del servei

La Companyia ha implantat mesures de protecció passiva contra incendis a les instal•lacions. Els municipis del Baix Penedès beneficiats són Albinyana, l’Arboç, Banyeres del Penedès, Bellvei, la Bisbal del Penedès, Bonastre, Calafell, Cunit, Llorenç del Penedès, Masllorenç, Sant Jaume dels Domenys, Santa Oliva i el Vendrell

0
514
Imatge de primer pla de la subestació de Castellet. (Cedida)

Endesa ha adequat amb mesures de protecció passiva contra incendis les subestacions de Tarragona, Constantí i Castellet i la Gornal amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a més de 141.000 clients repartits majoritàriament entre les comarques del Tarragonès i del Baix Penedès i, en menor mesura, del Baix Camp, l’Alt Camp,  l’Alt Penedès i del Garraf.

L’actuació, que ha tingut una inversió de 24.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit a dotar les tres infraestructures del Camp de Tarragona amb el seguit de dispositius necessaris no només per a prevenir l’aparició d’incendis sinó per impedir i/o retardar-ne la seva propagació i facilitar-ne l’extinció. L’objectiu és realitzar una tasca preventiva per tal de guanyar en seguretat de les persones i de les instal·lacions elèctriques, tant pel què fa al continent com al contingut.

Les mesures que s’han aplicat, segons marca la normativa i la reglamentació vigent, passen, entre altres, per segellar de manera impermeable les diferents unitats de la instal·lació, implementar proteccions per als cables ubicats a la subestació i sectoritzar els diferents espais i dotar-los de portes contrafocs.

Aquests mecanismes de protecció s’han incorporat a la subestació per augmentar la seguretat del conjunt de la instal·lació. En total, 32 municipis es beneficiaran d’aquesta mesura, repartits per les comarques del Tarragonès (la Canonja, Tarragona, Salou, Vila-seca, Altafulla, el Catllar, Constantí, el Morell, els Pallaresos, la Pobla de Mafumet, Vilallonga del Camp i Roda de Berà), del Baix Penedès (Albinyana, l’Arboç, Banyeres del Penedès, Bellvei, la Bisbal del Penedès, Bonastre, Calafell, Cunit, Llorenç del Penedès, Masllorenç, Sant Jaume dels Domenys, Santa Oliva i el Vendrell), el Baix Camp (Reus i la Selva del Camp) de l’Alt Camp (el Rourell), de l’Alt Penedès (Castellet i la Gornal i Castellví de la Marca) i del Garraf (Cubelles).

Els treballs formen part del Pla d’Actuacions que la Companyia realitza de forma preventiva a les seves infraestructures de la demarcació de Tarragona per augmentar la fiabilitat de les subestacions davant de qualsevol incident, la qual cosa reforça la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric als clients de la demarcació.

FER UN COMENTARI