En marxa la XXII Festa del Renaixement

Del 20 al 23 de juliol els carrers de Tortosa tornen a traslladar-se al passat

0
562

Ahir al vespre, a la plaça de l’Ajuntament, va tenir lloc l’acte inaugural de la XXII Festa del Renaixement, que inundarà la capital del Baix Ebre fins al proper diumenge. Enguany l’encarregat de llegir el pregó ha estat el conseller de Justícia, Carles Mundó.

Un altre membre del govern català, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, inaugurarà el Taulell al Carrer avui divendres a la tarda, a la Cambra de Comerç. Posteriorment, tindrà lloc la cerimònia de jurament dels arxivers de la Ciutat, a l’Espai Sant Domènec. Dissabte al vespre els Reials Col·legis acolliran la cerimònia de lliurament d’estendards a les famílies nobles.

Diumenge és la jornada més atapeïda d’actes institucionals i l’última de la Festa del Renaixement. Després de la valoració que en faran l’alcalde i el regidor de Festes, al claustre de la Catedral, el temple celebrarà una missa d’època a les 12 h.

Al vespre hi haurà la tradicional desfilada dels grups participants al Renaixement, que recorreran l’avinguda de la Generalitat. El viatge al passat dels carrers de Tortosa es clourà a la nit, amb la cerimònia de tancament de portes, al portal del Romeu.

MARTA MILIAN ARIÑO 

FER UN COMENTARI