En marxa el Pla de Millora Urbana ‘Los Codonyers’

L’aprovació inicial del PMU és el primer pas a seguir per finalitzar la urbanització de la zona d’equipaments educatius d’Alcanar

0
878
FarmaciaBanyeres_728x90

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Alcanar ha fet l’aprovació inicial del Pla de Millora Urbana (PMU) “Los Codonyers”, elaborat pels Serveis Tècnics Municipals, que inclou els carrers Jaume I, 11 de setembre i Enric Granados.  A la vegada, s’estan redactant els projectes d’urbanització dels tres carrers i preparant els plecs per a licitar la redacció del projecte de reparcel·lació.

El PMU  té com a objectiu delimitar la zona d’actuació de les obres d’urbanització al sud-oest de l’eixample del nucli d’Alcanar, en confluència amb el sector d’equipaments educatius i esportius, com són l’escola Joan Baptista Serra, l’institut Sòl de Riu i el Pavelló municipal. “Los Codonyers” està format per cinc àrees discontínues que abasten part dels carrers Onze de Setembre, Colón, Jaume I, Enric Granados i Tirant lo Blanc. La superfície total de l’àmbit d’actuació és de 24.036,63 m².

La finalitat de l’actuació és implementar noves infraestructures, ja  que les actuals són insuficients o han quedat obsoletes. El desenvolupament urbà d’aquests vials vertebrarà una connectivitat bàsica per accedir a un sector d’equipaments públics d’importància cabdal i, de forma col·lateral, produirà la desconcentració del trànsit rodat i sortides ràpides cap a la ronda de Circumval·lació.

La regidora de l’àrea, Ivette Fibla, ha explicat que “amb aquestes obres es dignificaran uns vials que a hores d’ara generen conflictes i malestar entre la ciutadania per la manca d’instal·lacions i pavimentació. D’altra banda, s’incidirà positivament en l’economia local, en el creixement sostenible i en el benestar de les persones”.

Alfons Montserrat, alcalde d’Alcanar, ha volgut aclarir que tot i que es preveu una obra molt dilata en el temps pel nombre de persones afectades i per la complexitat que suposa la tramitació dels expedients que configuren el projecte, “aquesta és una actuació prioritària per a l’equip de govern perquè  que és una obra necessària i molt demandada.”

La regidora d’Urbanisme també ha avançat que la duració de tot el procés “variarà en funció del nombre d’al·legacions que es presenten en cada fase i del temps que es tardi a resoldre-les”, tot i que l’Ajuntament “preveu externalitzar una part d’aquesta tasca per tal d’actuar amb més agilitat”.

FER UN COMENTARI