EMATSA presenta la Jornada IDEA amb projectes innovadors vinculats amb l’aigua

La jornada tindrà lloc el 31 de maig a les instal·lacions de l'empresa i constarà de dues parts: una més tècnica i una altra més institucional

0
280

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA) organitza la Jornada IDEA el 31 de maig a les mateixes instal·lacions de l’empresa. La jornada té com a objectiu recollir tota la innovació arrelada al territori en l’àmbit de l’aigua. Dividida en 2 tandes: d’11 a 14  h per la part més tècnica i de 17 a  18:30 h per la part més institucional.

Projecte SinapTIC
El projecte estrella d’aquesta jornada és el projecte SinapTIC, que pretén recopilar dades de tot el sistema de l’aigua per processar i generar informació per facilitar una presa de decisions més ràpida. La primera fase del projecte consisteix en l’adaptació dels espais de la companyia a la Muntanyeta de Sant Pere i aquestes localitzacions són la sala Fòrum, el camí de l’aigua, la sala d’innovació i el centre de control avançat.

La sala Fòrum és una sala polivalent amb parets de finestrals que té una capacitat de 30 persones. L’habitació servirà per acostar a la ciutadania tots els aspectes que l’empresa treballa i intentar conscienciar a la població perquè valorin l’aigua”, ha declarat Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i president d’EMATSA. I ha afegit: “Mentre tu obres l’aixeta i cau aigua, ningú li dóna valor o importància”.

El camí de l’aigua explica la història de l’abastiment a Tarragona, sobre l’activitat d’EMATSA i sobre els principals projectes d’innovació de cada moment. Aquest espai, dintre del remodelat antic dipòsit Pedrol, consta d’explicacions i fotografies, a més de tòtems amb productes audiovisuals. A més, també compta amb la nova sala de control avançat totalment modernitzada per quantificar matemàticament tota la xarxa d’aigua de Tarragona, La Canonja, Pallaresos i El Catllar.

Principals problemes del territori
El director gerent d’EMATSA, Daniel Milan, ha explicat els problemes més greus que pateixen com els fraus de la gent que es connecta a l’aigua d’una manera il·legal o aquells habitants que utilitzen el lavabo com a brossa i després això repercuteix en una brutícia al clavegueram i a les depuradores.

 

FER UN COMENTARI