Els vigilants de seguretat del Prat, vaga indefinida a partir del 4 d’agost

Faran quatre aturades d'una hora els divendres, diumenges i dilluns

0
976
 Els vigilants de seguretat de l’aeroport del Prat encarregats dels filtres d’accés començaran una vaga indefinida el pròxim 4 d’agost per reclamar millores en les seves condicions de feina. Les aturades es faran tots els divendres, diumenges i dilluns de 5:30 a 6:30, de 10:30 a 11:30, de 16:30 a 17:30 i de 18:30 a 19:30. Els treballadors denuncien que per manca de personal estan sotmesos a una càrrega de treball insostenible que els genera esgotament físic i psíquic. A més, alerten que Eulen, l’empresa concessionària, per estalviar-se un plus d’1,17 euros l’hora, no ofereix formació en radioscòpia als nous treballadors fet que impossibilita que molts no puguin rotar als escànners, generant més cansament als treballadors que se n’encarreguen. Un conjunt de factors, afegeixen, que posen en perill tant la seguretat dels viatgers com l’agilitat a l’hora de passar els filtres.

Els representants dels treballadors asseguren que la situació que viuen és insostenible, el que es tradueix en el fet que en l’últim any s’han produït 30 excedències, més de 35 baixes voluntàries, una trentena de baixes mèdiques per estrès o similars i una malestar generalitzat a la plantilla.

Pel que fa a la vaga, temen que en la reunió de mediació se’ls imposin uns serveis mínims suficients per cobrir el 100% dels serveis actuals, el que els impediria fer visibles les seves reivindicacions i pressionar a la empresa per aconseguir les millores reclamades.

FER UN COMENTARI