Els veïns de Lleida s’han mobilitzat en contra de la inauguració del parador del Roser

Mariano Rajoy ha presidit l’acte d’inauguració

0
1608

Mariano Rajoy, president de l’estat espanyol i Àngel Ros, alcalde de Lleida, han inaugurat, aquest matí, el Parador del Roser de Lleida. Aquest edifici amb una forta càrrega cultural, històrica i ideològica passarà a ser un hotel de luxe i de propietat privada. Durant el matí, la ciutadania s’ha mostrat indignada i en contra a aquest nou canvi a través de manifestacions. Els veïns de Lleida s’hi ha sumat el suport de l’assemblea Arran de Lleida, els quals han comptat, també, amb l’ajuda dels dos regidors de la CUP: Pau Juvillà i Francesc Gabarrell.

El convent, que serví com a refugi de 700 persones, fou incendiat per les tropes borbòniques durant la Guerra de Successió. Més tard, al segle XIX, es reconvertí en un centre cultural i educatiu, i es declarà obra protegida com a bé cultural i d’interès local. Finalment, l’any 2003 es va anunciar la remodelació de l’edifici per convertir-lo en un hotel de luxe de l’empresa de Paradores de Turismo, la qual està adscrita al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç d’Espanya.

Aquest matí, els carrers de Lleida s’han omplert per reivindicar el seu descontentament davant el nou ús de l’antic convent del Roser. Anna Ariño, veïna de la ciutat de Lleida, assegura que “no és un bon moment per fer un Parador, primer de tot perquè Lleida no reuneix les condicions per tenir-ne un, no som una ciutat turística; i, sobretot, perquè s’està passant per sobre del que representa aquest edifici per la memòria història, la qual no es podrà recuperar”.

D’altra banda, un altre veí de Lleida, Francesc Xavier Mateu, assegura que seria un projecte interessant si l’hotel expliqués i mostrés la història del convent del Roser de Lleida, “però no ho faran”, afirma, “perquè no els interessa”. Finalment, Pau Juvillà, regidor de la CUP, ha remarcat la gran participació i implicació de la ciutadania, ja que, “tot i ser un dia laboral, molta gent ha intentat mobilitzar-se”.

FER UN COMENTARI