Els treballadors de l’EMT de Tarragona convoquen noves aturades parcials del servei el 22 i 24 de maig

La vaga es replantejaria si l'empresa presenta una proposta que satisfaci les reivindicacions de la plantilla

0
223

Els treballadors de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona han convocat noves aturades parcials del servei per al 22 i 24 de maig, que se sumen a les que s’han celebrat aquest dimarts i les de dijous vinent. Reclamen una millora de condicions laborals i de la flota d’autobusos, que té uns 15 anys de mitjana. Segons ha explicat el president del comitè d’empresa, Antonio Chacón, han pres aquesta decisió perquè “no s’ha arribat a cap tipus d’acord” amb l’EMT. La regidora i presidenta de l’EMT, Begoña Floria, ha avançat aquest dimarts que dijous presentaran una proposta laboral a sotmetre a votació pel Consell d’Administració. Chacón ha dit que fins ara no hi ha “res amb cara i ulls damunt la taula” i que estaran “encantats” de tenir-ho per poder discutir i estudiar amb els treballadors. “Mentre no hi hagi noves reunions, no es desconvoca res”, ha dit.

Chacón ha afirmat que no han mantingut cap conversa amb Floria de manera directa i que entén que la proposta arribarà al Consell d’Administració i, després, es farà arribar al comitè d’empresa. Si la proposta fos satisfactòria, els treballadors podrien replantejar-se les aturades. Si no, es mantindran pel 22 i 24 de maig en les mateixes franges horàries: de 10 hores a 12 hores i de 16 hores a 18 hores.

El comitè d’empresa ha fet un balanç molt satisfactori de la jornada de vaga, “sense incidents”, i que ha tingut un seguiment del 100%. L’únic punt negatiu ha estat que l’EMT només ha informat de les aturades mitjançant internet i que molts usuaris que s’han desplaçat a la parada desconeixien que hi havia vaga. Chacón ha afirmat que, de cara dijous, per a les noves aturades parcials, es preguntarà a EMT si notificaran físicament les aturades. “Si no ho fan ells, ho farem nosaltres”, s’ha compromès el president del comitè d’empresa.

FER UN COMENTARI