Els professors i alumnes de Tarragona reclamen millores laborals en l’educació pública

0
269

Tarragona, com moltes altres ciutats de Catalunya, ha viscut avui una jornada de vaga, on s’han reivindicat millores laborals i una millor qualitat de l’ensenyament.

Professors i alumnes s’han concentrat a les 12 del migdia a la plaça Imperial Tarraco. L’arribada dels alumnes de la Universitat Rovira i Virgili a la plaça, ha despertat un gran aplaudiment entre tota la gent present.

La convocatòria de vaga, feta pels sindicats de l’ensenyament públic, ha aplegat unes 500 persones, que reclamaven una revisió de les retallades i la recuperació de les condicions laborals dels docents.

També denuncien el Decret de Plantilles, que permet la selecció arbitrària de personal. Exigeixen la conversió dels terços de jornada en mitges jornades, l’increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat i la consolidació dels llocs de treball del personal interí en un canvi del model d’oposicions.

El Consell d’Estudiants demanen al Govern aplicar la rebaixa del 30% en les taxes universitàries.

Josep Maria Cartanyà, portaveu del sindicat USTEC, ha reivindicat la necessitat de reduir les ràtios i hores lectives, com també incrementar la plantilla de docents.

Però, els professors i estudiants no eren els únics aquest matí manifestant-se, ja que també s’hi han sumat els metges d’atenció primària i funcionaris de la Generalitat, que ja es van manifestar ahir. Entre d’altres coses, demanen la instauració de la jornada laboral de 35 hores setmanals, l’aplicació real de la llei de conciliació de la vida familiar i laboral, i la recuperació del poder adquisitiu perdut.

La concentració ha acabat a les portes del departament d’Ensenyament.

 

FER UN COMENTARI