Residències de luxe pels gats sense llar de Reus

A la ciutat hi ha més de 1.300 solars abandonats, alguns a mig edificar que són utilitzats pels animals que estan al carrer

0
720
Fira_ExpoNadó_2018_728x90

A la ciutat hi ha una sèrie d’esquelets que recorden la gran crisi mobiliària del 2007. Es tracten de solars a mig edificar que han quedat totalment abandonats i, actualment, s’han convertit en els nous palaus pels gats forals.

Aquestes propietats són més complicades de vendre o reutilitzar, ja que s’ha de demolir tota l’estructura i iniciar l’obra de zero. En aquest cas, qualsevol agent immobiliari o constructora que vulgui edificar, haurà d’assegurar en el contracte aquesta seguretat per evitar l’ús d’infraestructures que porten gairebé una dècada en punt mort.

MOTOR 23 – Norton Benelli – 728×90

Hi han molts solars abandonats (tan edificats com sense edificar) que estan distribuïts a la ciutat. Segons informa l’Ajuntament de Reus, a la capital del Baix Camp hi ha més de 1.300. Aquests espais fan perillar la seguretat i la salubritat de la ciutat, ja que són llocs on es pot provocar un incendi o s’incrementa de manera descontrolada poblacions d’insectes –com mosquits— o animals. L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb els propietaris per assegurar un manteniment d’aquestes zones, mitjançant una carta on s’estipula tots aquests punts. A banda dels documents administratius, enguany la regidoria de Medi Ambient també ha engegat una iniciativa per posar en contacte als propietaris d’aquests solars amb emprenedors i empresaris que tinguin idees per reutilitzar els espais, així els amos cediran el seu ús de manera temporal en un contracte fet a mida per cada cas.

Un cas sense cap resposta
Entre els molts solars abandonats existeixen a la ciutat, hi ha un que es troba al costat de l’estació d’autobusos de Reus. El número 17 de l’avinguda Salou és un solar que està a mig edificar. Un suposat edifici que, si s’hagués construït, tindria més d’una desena d’habitatges.

Imatge de l'edificació que hi ha a l'Avinguda Salou de Reus
L’edificació que hi ha a l’Avinguda Salou de Reus

Ara, quan els veïns transiten per la zona, l’únic que veuen és una enorme estructura a mig edificar on una colònia de gats ha `instal·lat´ la seva residència.

Tal com ens explicava el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, “tenim casos d’èxit en altres ciutats que ens anima a impulsar la reutilització dels solars”, una política molt demandada arreu del món. En aquest sentit, tal com publica el web `Urbanist´, a Texas (Estats Units) un Hipermercat Walmart abandonat actualment és la biblioteca més gran d’una planta de tot el país, demostrant l’efectivitat d’aquesta iniciativa política.

FER UN COMENTARI