Els Minyons de Terrassa firmen la millor actuació de la temporada en una Mercè accidentada

La Colla Joves Xiquets de Valls firma una tripleta màgica i els Castellers de Barcelona no poden completar cap construcció de 9 pisos

0
580

Els Minyons de Terrassa han firmat aquest diumenge la millor actuació de la temporada que en una diada històrica de la Mercè lenta i accidentada. Els de la camisa malva han descarregat el 2 de 9 amb folre i manilles i el pilar de 7 per primer cop aquesta temporada. Una sort que no han compartit els amfitrions, els Castellers de Barcelona, que no han pogut completar cap construcció de nou pisos. Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls han firmat una tripleta màgica, concretament han descarregat un 5 de 8, un 4 de 9 amb folre i un 3 de 9 amb folre. De fet han tingut una bona jornada tot i haver començat amb un intent de 2 de 8 sense folre, un castell mai vist a Barcelona.

La diada de la Mercè ha començat a les dotze tocades amb un pilar de 5 de dol dels Minyons de Terrassa per la mort d’Àngels González, castellera i grallera de la colla. Tot seguit la Colla Joves Xiquets de Valls han fet un pilar reivindicatiu en el qual s’ha desplegat una pancarta on es podia llegir ‘Llibertat presos polítics’ i la plaça ha respost amb aplaudiments i crits de “llibertat”.

Els Minyons de Terrassa han fet aquest diumenge la millor actuació de la temporada, on ha destacat especialment el 2 de 9 amb folre i manilles –l’únic castell de gamma extra del dia- i el pilar de 7, construccions que han descarregat per primera vegada aquest any. De fet, els de la camisa malva han aconseguit tots els objectius que s’havien marcat. Tot just començar han descarregat un 4 de 9 amb folre i quan faltaven pocs minuts per les tres de la tarda han completat un 3 de 9 amb folre.

La Colla Joves Xiquets de Valls han firmat una tripleta màgica aquest 23 de setembre: han descarregat un 5 de 8, un 4 de 9 amb folre i un 3 de 9 amb folre. De fet han tingut una bona jornada tot i haver començat amb un intent de 2 de 8 sense folre, un castell de gran dificultat que no s’ha vist mai a Barcelona que ja han descarregat aquesta temporada.

Els amfitrions de la jornada, els Castellers de Barcelona, han arribat a la seva diada amb la voluntat de construir un castell de 9, cosa que no han aconseguit. Amb tot, els de la camisa vermella han encetat la primera ronda descarregant el 5 de 8 amb folre, el segon d’aquesta temporada. En les dues altres rondes han provat sense èxit el 3 de 9 amb folre dues vegades, una construcció que aquesta temporada se’ls resisteix. Els barcelonins han posat punt final amb el 4 de 8 amb folre, el quinzè que descarreguen aquesta temporada.

La diada s’ha allargat més de tres hores i mitja per la gran quantitat d’intents i peus desmuntats de les colles. Entre els assistents hi havia l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pissarello; l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias; i la consellera de Justícia, Ester Capella.

FER UN COMENTARI