Els mestres clamen contra la por a les aules

Un centenar de persones s'han concentrat davant la Subdelegació del govern per protestar contra la judicialització de l'escola catalana

0
310

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre davant la Subdelegació del govern per protestar contra la judicialització del model d’escola catalana. Convocades pels sindicats ASPEPC-SPS, CCOO, CGT, UGT, USOC, USTEC-STEs i l’ANC, els mestres han llegit un manifest en què defensen la seva “dignitat” i “preparació” per exercir la seva professió. “Volem educar en llibertat”, asseguren, alhora que reivindiquen la seva llibertat de càtedra i qualifiquen d’acusacions “infundades i tendencioses” les que s’han fet sobre mestres de l’IES Palau o altres centres catalans.

Jordi Cartanyà, portaveu de la USTEC, ha assegurat que “la gent es talla bastant les opinions a l’aula, hi ha una por implícita”. I ha afegit que “la nostra tasca és educar en el pensament crític i els valors de la llibertat i de la democràcia”. Un portaveu de la FAPAC també ha parlat posteriorment a la lectura del manifest per mostrar el suport de mares i pares als mestres per tal de “defensar la qualitat de l’educació”. Aquesta concentració s’ha repetit davant les altres subdelegacions del govern a Girona, Lleida i Barcelona, així com a Tortosa.

FER UN COMENTARI