Els joves decoren amb grafits un mur de la zona esportiva de Canyelles

En el marc del programa No la Pintis, impulsat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Canyelles. El programa busca dignificar el vessant artístic dels grafits, evitant el vandalisme, i millorar l’aspecte d’alguns espais del poble

0
219
Imatge d'un dels grafits. Foto: Aj.Canyelles

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Canyelles ha organitzat una nova acció en el marc del programa No la Pintis, per decorar amb grafits alguns espais del municipi.

En aquest cas, els joves actuaran durant tot el dissabte al mur que hi ha a l’aparcament de l’escola i la zona esportiva. Els joves del municipi, coordinats per Àlvaro Marín, expert en aquest art, plasmaran en aquest espai diverses imatges relacionades amb l’esport.

El programa, No la pintis, impulsat des de l’Àrea de Joventut dona resposta als joves atrets per aquest art, vol evitar els actes vandàlics i també millorar l’aspecte d’alguns espais del poble.

En aquest sentit, millorar l’aspecte d’alguns espais urbans i dignificar la tasca dels joves que fan grafits, des d’un punt de vista artístic, és un dels objectius del programa No la pintis, que l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Canyelles té en marxa des de l’any 2016.

Es tracta d’una iniciativa que dona resposta a les inquietuds dels joves del municipi, que se senten atrets per aquest art, oferint-los espais perquè puguin fer les seves obres i els seus murals i evitar que la realització d’aquests grafits es converteixi en un acte vandàlic i embruti l’espai públic. En aquest sentit, també es pretén decorar i millorar la imatge d’alguns espais del municipi amb aquestes obres.

Des de la posada en marxa del programa No la pintis, s’ha actuat a diversos espais públics i privats. Al llarg de l’any es fan quatre o cinc noves accions d’aquest tipus. Els joves, juntament amb l’Àrea de Joventut decideixen les temàtiques a tractar i els punts on es poden fer aquests murals. De moment, s’ha actuat a la riera de la Rambla del Carrer Nou, a la Zona Esportiva, a la Casa de Colònies el Pinar i a l’Espai jove. Les temàtiques tractades fins ara són la Fira del Motor, la Fira de Santa Llúcia, l’Espai Jove i l’Àrea de Joventut entre d’altres.

És un programa obert a tothom. Tant per als joves interessats en l’art del grafit, com per als particulars que vulguin cedir espais per ser decorats. De moment són uns 15 joves els que prenen part del programa. Es pot demanar més informació a través dels canals habituals. Directament a l’Ajuntament de Canyelles, a través del telèfon 627 35 92 57, o a través del correu joventut@canyelles.cat.

FER UN COMENTARI