Els jardins de la Casa Rull acullen el cicle “Liceu a la Fresca”

L'acte, obert al públic, s'inscrivia en el cicle “Liceu a la Fresca”, en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana

0
617

En el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, el jardí de la Casa Rull de Reus ha estat escenari aquest divendres 21 de juliol de la retransmissió en directe des del Gran Teatre del Liceu de l’òpera “Il Trovatore”, de Giuseppe Verdi. L’acte, obert al públic, s’inscrivia en el cicle “Liceu a la Fresca”, que aquest vespre ha arribat simultàniament a més de 100 municipis de Catalunya. Reus i el Liceu han estat especialment units en aquest esdeveniment per la figura del pintor Francisco de Goya, ja que la seva obra “Los desastres de la guerra” ha servit d’inspiració a l’escenografia d’aquesta òpera. Al mateix temps, el Museu de Reus presenta durant tot l’estiu una exposició amb els 80 gravats coneguts com a “caprichos” realitzats per l’artista aragonès.

En el cas de Reus, i coinicidint amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, s’ha escollit el jardí de la Casa Rull, un dels edificis més representatius de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, el qual va projectar diferents construccions de gran valor patrimonial a la ciutat de Reus, com la Casa Navàs o l’Institut Pere Mata.

La Casa Rull

La Casa Rull (1900), promoguda en el seu moment pel notari Pere Rull, es troba al carrer de Sant Joan, és propietat de l’Ajuntament de Reus i acull la seu de l’Àrea de Cultura i de l’Institut Municipal Reus Cultura. Pel que fa als elements de construcció de la casa les façanes estan alçades amb pedra. La casa es troba en una cantonada i l’angle que forma les dues façanes és un dels elements visuals més importants que es pot apreciar. La línia de connexió entre façanes està especialment ben resolta amb una columna de pedra de gran efecte decoratiu. En el primer pis, hi ha una balconada excepcional amb decoració floral a la ba rana. Portes i finestres d’inspiració gòtica i els merlets que coronen l’edifici li donen una aparença molt luxosa.

FER UN COMENTARI