Els estibadors del Port de Tarragona no donaran subministrament al buc

  L'Assamblea de treballadors decideix que no donaran subministrament pequè no estan d’acord amb la forma de tractar els drets socials dels ciutadans catalans

  0
  1489
  Imatge del buc amarrat al Port de Tarragona. Fotografia: Bet Altarriba
  Karting Comarruga 728×90

  Aquest migdia, a les 13h, el sindicat Coordinadora Estatal de Trabajadores del Mar ha realitzat una assamblea amb els treballadors per decidir si en el cas que el vaixell Azzurra de la naviera italiana Grandi Navi Veloci demanés la contractació de treballadors per realtizar operatives, què es faria al respecte.

  Ja aquest matí, el president del Comitè d’Empresa, Joan Galera, ha avançat a La Ciutat que “no subministrarien al buc”, això es tradueix en que “el menjar se’ls hauran de carregar per mitjans propis”. Per l’altra banda, Jordi Inglés -estibador i representant del comitè d’estibadors- explicava que “de moment, no hi ha hagut contractació de treballadors per aquestes operatives, però en el cas que n’hi hagin, decidirem si donar-li serveis o no”, explica Inglés. A més, també apuntava que “majoritàriament, direm que no perquè no estem d’acord amb la forma de tractar els drets socials dels ciutadans catalans. Som un col·lectiu que creem que la base és la negociació i el diàleg. Al migdia prendrem la decisió oficial”.

  Finalment, l’Assamblea dels treballadors ha decidit de forma “unànime no donar suport al subministrament del buc”, explica Inglés en declaracions aquest mitjà. En aquests moments, es desconeix si s’ha paralitzat o no alguna petició per a la contractació de treballadors.

  Ahir al migdia atracava al moll d’Andalusia del Port de Tarragona el vaixell Azzzurra de la naviera italiana Grandi Navi Veloci. També és poc comú que, malgrat ser un creuer, el vaixell no es trobi a la terminal de creuers, sinó en un dels molls més amagats i recòndits a l’hora d’accedir-hi de la infraestructura portuària, concretament al moll d’Andalusia on no és de fàcil accés. Aquest buc podria allotjar la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per garantir el compliment de la decisió del Tribunal Constitucional de cara a l’1-O. Té una capacitat per allotjar-hi més de 1.000 persones.

  COMUNICAT OFICIAL DELS ESTIBADORS DE TARRAGONA

  Els Estibadors de Tarragona dins la pluralitat, estem compromesos amb els Drets Civils i les llibertats de tots. Preocupats pels esdeveniments que estan succeint a Catalunya, sempre estarem al costat de la ciutadania en la defensa dels seus drets més bàsics, siguin d’expressió, reunió, manifestació, i com no pot ser d’una altra forma, com a treballadors defensarem el nostre dret a expressar-nos en llibertat. Per això, si fóssim requerits per atendre el subministrament del Buc-Creuer amarrat al Port de Tarragona, hem decidit que tal servei el realitzi el buc amb els seus propis mitjans, com així ho contempla la llei i no participar en dites taques. Associació d’Estibadors de Tarragona.

  FER UN COMENTARI