Els criadors de braus de l’Ebre reivindiquen el paper del bou com a gestor de la biodiversitat

L'associació vendrà carn i productes elaborats, impulsa dos museus del brau i estudia com obrir les finques al turisme

0
99
Pedró Fumadó, propietari de la ramaderia de bous braus, 'Lo Xarnego', donant menjar a un ramat de toros. Imatge del 15 de juny de 2016.
DiverNadal Cunit 2018 728×90

Reinventar-se o morir. Aquesta filosofia ha estat la clau perquè els criadors de bous braus de les Terres de l’Ebre, amb una desena de ramaderies i una població estable d’uns mil caps de bestiar, s’unissin l’any passat. Han posat en marxa una associació per reivindicar l’animal però sobretot per fer “renàixer i refundar” el món del bou, amb criteris científics, mediambientals i econòmics, i no només amb “cops al pit” i arguments de “festa i tradició”. Reivindicar el brau com un dels principals gestors d’ecosistemes i fixador de la biodiversitat als dos parcs naturals, centrarà la segona Taula Rodona que han organitzat diumenge. L’any que ve començaran a vendre carn de brau amb una marca pròpia i crearan dos museus sobre la història del brau a l’Ebre, al Delta i als Ports, mentre treballen per obrir les finques a activitats turístiques regulades.

FER UN COMENTARI