Els concerts multitudinaris per Santa Tecla canvien d’escenari

La Santa Tecla d'enguany aposta per la descentralització dels espais festius per "treure pressió a la Part Alta". Un dels exemples seran els concerts de Txarango i Roba Estesa que es realitzaran al carrer Vidal i Barraquer

0
640

Santa Tecla arriba amb més força, energia i vida després de la suspensió de Sant Magí com a mostra de dol pels atemptats de Barcelona i Cambrils i exemplifica, més que mai, que tampoc té por.  Des del 15 al 24 de setembre, els carrers i places de Tarragona plasmen com Santa Tecla és “el teló local, la finestra d’expressió de la dinàmica festiva i participativa del teixit associatiu de la ciutat”, segons ha relatat Xavier González, tècnic de festes de l’Ajuntament de Tarragona.

Aquest dijous al matí, el vestíbul del Teatre Tarragona ha sigut escenari de la presentació del programa de festes de Santa Tecla 2017.  La Santa Tecla d’enguany intenta donar un nou gir: algunes activitats de la festa s’escamparan per la ciutat de Tarragona, diversificant les activitats en nous espais i escenaris, tot i que segons el consistori tarragoní “es mantindrà la Part Alta com a eix central dels actes tradicionals”. .El programa d’enguany el componen 475 actes amb un pressupost de 400.000 €, dels 300.000€ són directes i 100.000 € provenen de patrocinis i aportacions.

Santa Tecla també aposta pel talent local. Mostra d’això és que enguany, es convertirà en l’aparador de grups i artistes tarragonins, com els grups Roba Estesa o Miquel Vilella en la presentació de la pel·lícula, “El dulce sabor del limón”.  A més, també s’hi afegeix una novetat i pionera a Catalunya: “Aparca el Cotxet!”, un aparcament de cotxets per facilitar a les famílies l’accés als carrers de la Part Alta durant les actuacions del Seguici Popular. A més, també s’incorpora el nou acte Fes-te la festa, el dissabte 16 de setembre al matí, la cercavila que aplegarà els gegants d’escoles i entitats, juntament, amb tots aquells elaborats de manera artesana i recorreran en cercavila, la Rambla Nova acompanyats pels elements del Seguici.

Els concerts multitudinaris, al Carrer Vidal i Barraquer

La nova configuració de l’espai festiu aposta fer la festa a peu i així descomprimir la Part Alta. Segons Begoña Floria, Consellera de Festes i Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, “es busca treure pressió a la Part Alta. El model festiu busca fer una festa <caminable>, que permeti la convivència dels 475 actes i que potenciï el talent dels creadors locals”, explica Floria.

Els concerts de Txarango, Roba Estesa es realitzaran -com a novetat- fora de l’epicentre tradicional com ho era la Plaça de la Font i es duran a terme al carrer Vidal i Barraquer, davant La Tabacalera. A conseqüència d’aquestes mesures, els grans concerts de la festa major es faran el proper dimecres 20 de setembre a les 22h i el Parc de Saavedra acollirà el concert familiar dels The Pengins Band, el dissabte dia 16 de setembre a les 18h.

Santa Tecla torna al Mercat Central

No obstant, el Mercat Central serà novament un espai que recuperarà Santa Tecla i acollirà activitats, tant al seu interior com exterior. La Plaça Friki s’instal·larà tots els vespres del 15 al 17 de setembre a l’exterior de l’equipament i durant tots els dies de les festes, el Mercat acollirà més activitats familiars, i és que <Santa Tecla, gran part del públic és familiar>, afegeix González.

D’altra banda, l’Ajuntament informa que les activitats musicals nocturnes que estaven organitzades per bars, restaurants i empreses privades a la Part Alta, aquest any no han estat incloses al programa d’actes.

Una de les activitats per als més joves com ho són les Barraques, tampoc ha estat inclosa al programa d’actes degut a la polèmica pel cartell que van realitzar l’organització. Begoña Floria ha tornat a manifestar la seva reiteració en què <no se’ls hi donarà el suport municipal a la celebració d’aquests actes, donat que acusen i fan crítica de la tasca d’un servei municipal com ho és la Guàrdia Urbana de Tarragona>.

Aniversaris especials i commemoratius. Continua la tradició per Santa Tecla

La Santa Tecla d’enguany compta amb efemèrides molt especials. Cadascuna d’aquestes entitats del seguici realitzaran moltes activitats per celebrar-ho i que “confirmen la maduresa i consolidació de la tradició cultural folklòrica tarragonina”, expliquen des de l’Ajuntament. Les celebracions són les següents: 40è aniversari del retrobament del Ball de Bastons de Tarragona, els 30 anys de la Mulassa, els 15 de la Mulasseta de Tarragona, els 30 anys del Ball de Serrallonga, els 15 anys dels Pecats Capitals i els 15 anys de la Cucafera petita.

Els castells apareixeran els tres moments clau de les festes: la Diada del Primer Diumenge (amb la Colla Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Tarragona i com a convidades, la de Vilafranca i la Vella de Valls), la Diada de Santa Tecla i la de la Mercè.

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI