Els Bombers reben 81 avisos per pluja localitzades principalment a Tarragona

S'ha activat la fase d'alerta del pla Inuncat per les precipitacions previstes durant el vespre i fins demà al matí

0
1078
Cosum Gencat BLAU (juny 2019) 728×90
Els Bombers de la Generalitat han rebut aquest vespre i fins a dos quarts d’onze de la nit 81 avisos relacionats amb incidències causades per la pluja. Gairebé tots són per carrers amb força acumulació d’aigua. Des dels Bombers s’indica, però, que fins al moment només ha calgut treballar en sis serveis, dues inundacions de baixos i quatre assistències a vehicles aturats en bassals. Les sis actuacions s’han dut a terme a Tarragona. En paral·lel, Protecció Civil ha informat que l’Ajuntament de Barcelona ha activat la fase d’alerta del Pla d’Actuació Municipal per risc d’insuficiència drenant. Des del consistori s’ha indicat a l’ACN que l’activació té caràcter preventiu, a l’espera que almenys part de la tempesta pugui afectar en algun moment la capital catalana.
Cal recordar que Protecció Civil ha alertat aquest dimarts a la tarda que hi pot haver acumulacions de pluja de fins a 150 litres per metre quadrat en les pròximes hores, sobretot al litoral i el prelitoral de Barcelona i Girona. Localment les tempestes podran ser d’alta intensitat i superar els 40 litres per metre quadrat en mitja hora, similars a les que hi ha hagut aquest matí al Barcelonès.
Des del cos d’emergència es recomana extremar les precaucions a l’entorn de rius i rieres, així com evitar passar per zones inundables. També indica que a les zones urbanes hi pot haver inundacions a carrers i acumulacions d’aigües a baixos, garatges i soterranis. Davant d’aquest escenari, s’ha activat la fase d’alerta del pla Inuncat per les precipitacions previstes durant el vespre i fins demà al matí.

FER UN COMENTARI