Els afectats pel Cementiri de Montjuïc commemoren un any de l’esfondrament de nínxols i critiquen l’absència de Colau

Els familiars denuncien en un acte d'homenatge que encara no saben on són els cossos i asseguren que només han rebut "grans silencis" dels responsables

0
451
Una vuitantena d’afectats per l’esfondrament de nínxols al Cementiri de Montjuïc ha commemorat el primer aniversari dels fets tot recordant que encara no saben on són les restes dels seus familiars i criticant l’absència de membres del govern municipal i, en especial, de l’alcaldessa Ada Colau a l’acte d’homenatge. Els familiars han dipositat flors davant del mur construït on abans es trobaven els 144 nínxols, ara desapareguts. En nom del col·lectiu, Tania Hidalga ha denunciat que cap dels treballadors que “van cobrar un sou per cuidar els cossos” dels seus éssers estimats “ha entonat encara el ‘mea culpa'”. Tot al contrari, segons Hidalgo, un any després, els afectats tan sols han rebut “grans silencis”.
En un manifest, ha recordat que els “pertorba” “no tenir un racó on estar” amb els seus familiars i on poder deixar-los flors. Alhora ha reconegut que sempre els ronda la mateixa pregunta pel cap: “on són?”, ha seguit Hidalga, que tenia vuit familiars enterrats en el bloc de nínxols desaparegut.
A més, durant la cerimònia, els advocats dels afectats, Josep Maria de Palacio i Miguel Durán també han pres la paraula per explicar en quina situació es troba la querella presentada contra l’Ajuntament i la gestora de l’espai, Cementiris Barcelona, per delictes de danys, profanació, falsedat documental, prevaricació i malversació. Els juristes han assegurat que “arribaran fins al final” per “depurar responsabilitats” i perquè el consistori “retorni els cossos” als seus familiars.

FER UN COMENTARI