El XVIIè Camí de la Creu donarà inici a la Setmana Santa d’Altafulla

Es representaran un total de vuit quadres aquest Dimecres Sant en aquesta nova edició del via crucis vivent on participaran un centenar de veïns del poble

0
595
FarmaciaBanyeres_728x90

Demà 12 d’abril és Dimecres Sant i Altafulla recrea, mitjançant una sèrie d’escenes teatralitzades pels veïns i les veïnes del poble, diversos episodis dels darrers moments de Jesucrist a la Terra. El Camí de la Creu d’Altafulla és un Via Crucis Vivent amb narració dramatitzada a partir d’un text dels Evangelis, que enguany celebra la dissetena edició, i ho farà amb vuit quadres. La representació començarà puntualment a les 20:30h a la plaça del Pou, amb el mercat de Judea, la cerimònia dels apòstols, el comiat de Jesús i la mare de Déu acompanyat del tradicional “Ave Maria”. Aquests quadres seran precedits per l’escena infantil del “Miracle de la Samaritana”.

A partir d’aquí, el Via Crucis Vivent es traslladarà al carrer del Forn on tindrà lloc el quadre de la “Conxorxa de Judes”, per a continuació, entrar en escena a les masmorres de Barrabàs, els lladres, els botxins, i els tres misteris. El següent escenari serà el passeig de Santa Teresa i l’Hort de les Oliveres, amb els apòstols que abandonen a Jesús, i l’agafen pres. A la plaça de l’Església tindrà lloc el judici de Pilat, al qual el seguiran la flagel·lació, la negació de Pere, i el carregament de la creu. La cloenda anirà a càrrec de la Coral Nous Rebrots amb el tradicional “Pare Nostre”.

Un centenar de veïns i veïnes participaran enguany al Camí de la Creu. Com a novetats, destaca el paper de Jesús que l’encarnarà el periodista altafullenc i director de Tarragona Ràdio, Josep Suñé; i la incorporació de l’actor professional i veí del municipi, Brendan Price, conegut popularment pels seus papers a les sèries televisives El Comisario, El Cor de la Ciutat, i Los Hombres de Paco. El veí Joan Albert Blanch, que fins ara havia encarnat la figura de Jesucrist, posarà veu al quadre infantil del “Miracle de la Samaritana”.

La direcció del Camí de la Creu va a càrrec de l’actriu i directora de teatre, Joana Badia, amb la col·laboració de la Comissió del Camí de la Creu i l’Ajuntament d’Altafulla.

FER UN COMENTARI