El VADE Fires supera expectatives i acull més de 5.000 visitants

Fira del Motor, Cargolada Popular, Fira de Sant Ponç i d’Artesans, Mostra d’Entitats i Art Canyelles en són els eixos principals

0
345

El VADE Fires ha tornat a superar expectatives, ja que aquest diumenge han passat per Canyelles més de 5.000 persones, que han gaudit d’una esplèndida jornada plena d’activitat per a tota la família. El motor, l’artesania i la gastronomia han estat els principals protagonistes d’aquest certamen multisectorial, on també té cabuda l’art amb una nova edició del Premi Canyelles de Pintura; la cultura popular local amb la mostra d’entitats; la solidaritat i el medi ambient i el civisme, ja que el VADE Fires ha estat el tret de sortida de la nova campanya Canyelles és el teu mirall que l’Ajuntament posa en marxa de la mà de la fundació Mas Albornà.

La fira del Motor ha tornat a ser un dels eixos centrals del VADE Fires i un dels que aplega més públic. La mostra arribava enguany amb força novetats com l’exposició, per primera vegada, de caravanes i motos elèctriques. També s’hi ha pogut veure drons, una concentració de motos Sanglas i una altra dels mítics Seat 127 i de cotxes clàssics. Hi ha hagut passejades en quad, en bici i també sessions de drift, entre d’altres. I la baixada d’andròmines, un acte que va guanyant participació i públic en cada edició i que en aquesta ocasió ha tingut una participació excepcional de 22 andròmines procedents d’arreu de Catalunya, que han les seves baixades pel nucli antic del poble han fet les delícies del públic.

La gastronomia també segueix sent un dels pilars del VADE Fires, amb la mostra gastronòmica dels restauradors locals i la Cargolada Popular. S’han exhaurit, un any més, les més de 3.000 racions de cargols que s’han posat a la venda. Cada restaurant n’ha preparat la seva especialitat, a banda dels cargols a la llauna que han cuinat el Grup de Savis (100 quilos), i els cargols amb suc que han preparat des del Grup Dona que en una nova acció solidària dedicaran els diners recollits per la venda de les racions a la lluita contra el càncer.

El VADE Fires és, com descriu l’alcaldessa Rosa Huguet, la nostra fira petita, que té l’estima de tota la nostra gent que, una vegada més mostra la seva generositat per deixar ocupar els carrers amb activitat i permetre que la gent de forma vingui a conèixer-nos i a gaudir de la nostra gastronomia i el nostre entorn.

La festa ha tingut enguany com a Cargolaire d’Honor, el president de l’Associació d’Artesans de Canyelles, en Lluís Amaré. El cargolaire, segons apunta l’alcaldessa, és un personatge de fora que explica amb orgull tot el que fem a Canyelles. És una persona que ens estima i que fa gran la festa. És un reconeixement honorífic.

La Fira de Sant Ponç completava aquest certamen, en què han tingut una presència molt especial els alumnes de l’escola Sant Nicolau, que han creat cooperatives dins del projecte d’emprenedoria empresarial CUEME, i que han pogut vendre els seus productes en aquest VADE Fires. Els guanys obtinguts per les vendes els destinaran al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

El VADE Fires també ha servit per donar el tret de sortida a la campanya de Civisme Canyelles és el teu Mirall, que l’Ajuntament de Canyelles fa amb la fundació Mas Albornà, ha acollit una acció del grup de l’Ecijove que en el marc del programa No la Pintis, han creat un mural del VADE Fires a la riera del carrer Nou. També hi ha hagut mostra d’entitats i s’ha obert una nova edició de l’exposició d’artistes Art Canyelles, amb la participació d’una norantena d’artistes seleccionats per al Premi Canyelles de Pintura, que es lliura el diumenge 20 de maig i que està dotat amb 10.000 euros.

FER UN COMENTARI