El transport públic de TMB, a punt per al Nadal 2018 a Barcelona

Per Cap d'Any el metro funcionarà tota la nit, mentre que el dilluns 24 de desembre, vigília de Nadal, tancarà a les 23 hores

0
330

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un dispositiu de Nadal semblant al d’anys anteriors, amb la finalitat de facilitar els desplaçaments durant les festes. L’oferta de bus i metro s’adaptarà a les característiques especials d’aquestes dates, en què disminueix la demanda de transport per motius laborals i d’estudis, però s’incrementen els viatges amb destí o origen a les zones comercials, així com les visites a familiars i les sortides de lleure.

Els autobusos comencen els reforços dijous vinent, dia 6, primer festiu comercial d’aquest mes de desembre a Barcelona.

Autobusos

S’aplicarà un reforç de les línies d’autobusos que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials els dies 6, 8, 9, 16, 23 i 30 de desembre, festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes. També s’augmenta la capacitat de transport d’algunes línies, dotant-les de vehicles articulats.

Cal tenir en compte que el dilluns 24 de desembre, vigília de Nadal, els autobusos de TMB faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22.00 hores.

Metro

El metro serà un cop més l’opció més recomanable per eludir la congestió associada a les dates nadalenques. Els dies feiners es mantindrà una oferta semblant a l’habitual de l’hivern, cosa que proporciona capacitat de transport adequada tant en hora punta com en la resta de franges horàries.

El dimecres 5 i el divendres 7 de desembre, pel fet de ser vigílies de festiu, el servei es prestarà fins a les 2 de la matinada. El dia 6 de desembre l’horari serà l’habitual d’un festiu i estarà obert fins a la mitjanit, i el dia 8, dissabte, el metro funcionarà tota la nit.

D’altra banda, dilluns 24 de desembre, la vigília de Nadal, el servei de metro finalitzarà, com és habitual en aquesta data, a les 23 hores. El dia de Nadal el metro funcionarà de 5 del matí a 2 de la matinada, i per Sant Esteve el metro circularà fins a les 12 de la nit.

Com és habitual, la nit de Cap d’Any, la que va del dilluns 31 de desembre al dimarts 1 de gener, el metro donarà servei de manera continuada.

FER UN COMENTARI