El recompte de persones sense sostre a Tarragona, compta amb 135 voluntaris

  L’acció serà la nit del 4 de maig i les inscripcions per participar continuen obertes

  0
  705
  FarmaciaBanyeres_728x90

  La nit del  4 de maig, Tarragona realitzarà un recompte de les persones sense sostre de la ciutat. L’acció és oberta a persones voluntàries que vulguin col·laborar i, fins avui, ja se n’han apuntat 135. Les inscripcions continuen obertes fins a finals de la setmana vinent.

  L’Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana i Protecció Civil, l’Institut Municipal de Serveis Social i el Pla Local d’Inclusió i Cohesió social de Tarragona han impulsat aquesta iniciativa de ciutat conjuntament amb l’Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càrites Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Federació d’Associacions de veïns àrea de Llevant, Federació d’Associacions veïnal de Tarragona, Federació segle XXI, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, Fundació Formació i Treball, Càtedra d’Inclusió Social de la URV, Càtedra d’habitatge de la URV i l’Oficina de voluntariat de la URV. Es tracta de realitzar un retrat del nombre de persones que dormen al carrer al municipi en aquella nit concreta amb l’objectiu de conèixer les necessitats i els perfils.

  A partir del nombre de persones voluntàries, s’organitzaran petits grups, als quals se’ls adjudicarà una zona de la ciutat i un responsable. Tots aquells que hi participin, prèviament, rebran una formació per part de tècnics experts, així com un certificat de participació. Un cop elaborat el recompte, les dades analitzades serviran per poder saber l’estat de les persones que viuen sense sostre, i desenvolupar accions i projectes.

  Amb aquesta acció, Tarragona es suma a altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutats a partir del projecte europeu “The European end street Homelessness”. Per a poder participar en l’acció no és necessària cap experiència prèvia, l’únic requisit és ser major d’edat. Tota la informació per poder col·laborar es troba a la web www.tarragona.cat/sensellarisme

  FER UN COMENTARI