El Punt de Voluntariat de Reus celebra el cinquè aniversari

0
266

L’Ajuntament de Reus, a través del Punt de Voluntariat i amb la participació activa de persones voluntàries i de les entitats de la ciutat, organitza, aquest dijous, 12 de juliol, a partir de les 18 h al Centre Cívic del Carme, la festa del cinquè aniversari del Punt de Voluntariat, un servei municipal que depèn de la regidoria de Benestar Social i que gestiona la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).

Des de l’any 2013, l’Ajuntament ofereix aquest servei per tal d’informar, assessorar i orientar les entitats i el conjunt de la ciutadania sobre el voluntariat i fins ara ha facilitat que 331 persones facin tasques de voluntariat a 59 entitats de la ciutat.

En els darrers mesos, des de l’1 de gener fins a l’1 de juliol de 2018, a través del Punt de Voluntariat, 24 persones s’han apuntat per participar en algun projecte de voluntariat.

Pel que fa a les dades sobre la gestió del Punt de Voluntariat dels cinc anys són les següents:

2013: Persones voluntàries (43), entitats (13)
2014: Persones voluntàries (101), entitats (24)
2015: Persones voluntàries (60), entitats (7)
2016: Persones voluntàries (53), entitats (6)
2017: Persones voluntàries (50), entitats (4)
2018: Persones voluntàries (24), entitats (5)
TOTAL: Persones voluntàries (331), entitats (59)

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, fa un balanç positiu i comenta que «és probable que durant la crisi moltes persones sense feina es plantegessin fer tasques de voluntariat en un moment en què, malauradament, disposaven de més temps lliure i en què les entitats socials, desbordades per la situació, necessitaven més persones voluntàries. Tot i això, cal que Reus continuï tenint un servei de voluntariat potent, ja que té una consolidada i gran xarxa d’entitats i per què així, si esdevenen de nou situacions d’emergència, serà més fàcil fer-hi front».

Celebració del cinquè aniversari

Aquest dijous, 12 de juliol, des de les sis de la tarda fins a les vuit del vespre, l’Ajuntament de Reus i la FCVS, amb la col·laboració de les entitats locals, celebren el cinquè aniversari del Punt de Voluntariat amb una festa oberta a tothom en què es faran dinàmiques relacionades amb el voluntariat, proposades per la Fundació Frederic Bara, el Taller Baix Camp i la FCVS; un berenar i un espectacle de ball a càrrec del grup Down Revolution de l’entitat Down Tarragona.

L’objectiu d’aquesta festa és agrair i donar a conèixer la tasca que fan les persones voluntàries en particular i, en general, les entitats que formen part del teixit associatiu de la ciutat.

El Punt de Voluntariat

El Punt de Voluntariat és un servei municipal gestionat per la FCVS, per encàrrec de l’Ajuntament, que treballa per promocionar i informar dels projectes de voluntariat que ofereixen les entitats de la ciutat amb la finalitat d’atraure persones voluntàries. Així mateix, assessora les persones que volen fer voluntariat i necessiten conèixer l’oferta i on dirigir-se. També col·labora amb les entitats socials per tal que puguin implementar els seus projectes i per facilitar-les el contacte amb possibles persones voluntàries.

Des del Centre Cívic del Carme (Pl. de la Patacada, 10), el Punt de Voluntariat compta amb tècnics de la Federació Catalana del Voluntariat Social i de l’Ajuntament de Reus. L’horari d’atenció al públic és els dimarts de 17 a 19 h i els dijous de 10 a 12 h, excepte els mesos de juliol i agost en què només obre dijous al matí. Els serveis concrets que ofereix són els següents:

• Sensibilitzar i informar a la ciutadania dels projectes de les entitats.
• Promocionar actes socials de voluntariat.
• Formació a les entitats i a les persones voluntàries.
• Assessorar a les entitats amb projectes de voluntariat.
• Facilitar el contacte entre les entitats i les persones voluntàries.
• Fomentar el treball en xarxa de les entitats amb projectes de voluntariat social.

FER UN COMENTARI