El PSC, molt satisfet amb la decisió d’obrir una nova línia de P3 a l’escola Eduard Toda

En relació a l’anunci de la Taula Mixta d’Ensenyament d’avui d’obrir un nou grup a l’escola Eduard Toda

0
280

El Grup Municipal Socialista comunica la seva màxima satisfacció la decisió d’obrir un nou grup a la ciutat pel curs que ve. El PSC havia fet aquesta reclamació després d’analitzar les dades de preinscripció, segons les quals hi ha 11 centres amb més demanda que oferta, que significa que un mínim de 78 famílies no podran anar al centre triat en primera opció, i només 24 places de matrícula viva.

Amb l’obertura del nou grup, la matrícula viva augmenta a 37 vacants, una xifra que “continua sent insufucuent”, tal i com ha afirmat el grup municipal.

En concret, a l’escola Eduard Toda, hi ha una oferta de 22 places, amb una previsió de 26 germans i s’hi havien preinscrit 35 nens i nenes.

El PSC assegura que mai han estat partidaris d’augmentar ràtios i massificar aules per solucionar l’excés de demanda.

Tot i així, lamenten que s’hagi “optat tard per aquesta solució, després d’haver anunciat recentment el tancament de dos grups de P3 a la ciutat”.

Afegeixen que “aquest anar i venir és una prova flagrant de la manca de planificació i que s’actua sobre la marxa, de manera improvisada. Una situació que el PSC ve denunciant des de fa anys. En qualsevol cas no disposar d’aquest grup addicional ha perjudicat al procés de preinscripció i demostra que va ser un error eliminar dos grups”.

El Grup Municipal recorda que al Ple del mes d’abril es va aprovar la moció socialista per instar el Departament d’Ensenyament a realitzar un estudi urgent per determinar si la proposta d’oferta de grups, resultat dels acords amb el govern municipal des del curs 2012-2013 fins a l’actualitat, perjudica determinats centres escolars, la qualitat de l’educació, l’equitat en l’admissió d’alumnat i la lluita contra la segregació escolar a la ciutat.

La moció també demana al Departament que apliqui a la ciutat la ràtio de 20 alumnes per grup. “Es va oferir al govern fer un treball sobre la situació de l’educació a la ciutat amb un ple monogràfic d’educació. Ha desaprofitat una oportunitat d’evitar la situació que s’ha donat, fregant un cop més el ridícul, i començar a pensar amb aquest treball conjunt com resoldre altres problemes educatius que tenim a la ciutat”, conclouen.

 

FER UN COMENTARI