El projecte de l’AMPA Escola Sant Llàtzer guanya la 6a edició dels PREMIS FAPAC

Juntament amb l'Escola Turó de Can Mates (Sant Cugat del Vallès) i l'Escola Lola Anglada (Tiana)

0
688

Els PREMIS FAPAC han reconegut, per sisè any consecutiu, el treball realitzat per les AMPA del país en la seva vessant solidària, participativa i impulsora de l’èxit educatiu. Els projectes guanyadors han estat el resultat de l’elecció d’un jurat i dels prop de 2.000 vots populars registrats online a través del web www.fapac.cat/premis-fapac. S’hi han presentat un total de 86 projectes presentats,

Els Premis FaPaC també han reconegut La Directa en la categoria “Mitjà de comunicació amic”, i l’associació Chrysallis de famílies de menors transexuals en la categoria “Entitat amiga de la societat civil”.

Les AMPA guanyadores en cadascuna de les tres categories han estat:

• 1r Premi “AMPA Solidària”: AMPA Turó de Can Mates (Sant Cugat del Vallès) amb el projecte “Hort solidari del Turó de Can Mates”. El projecte garanteix que les famílies més vulnerables puguin disposar d’un àpat diari durant els mesos d’estiu quan el menjador escolar està tancat i les beques menjador inactives. Les famílies reben una cistella setmanal de fruita i verdura ecològiques de temporada de mà d’una cooperativa agrícola local.

• 1r Premi “TOTHOM A L’AMPA”: AMPA Escola Sant Llàtzer (Tortosa) pel projecte “Divendres compartit”. El projecte vol generar espais de convivència entre tota la comunitat educativa. Amb el suport de l’equip directiu, un grup de mares de l’AMPA dinamitza les tardes de divendres per obrir les portes del centre a totes les famílies i generar, així, espais de relació, cohesió i participació.

• 1r Premi “Fem xarxa per l’èxit educatiu”: AMPA Lola Anglada (Tiana) amb el projecte “Educació emocional per a tothom”. La iniciativa pretén donar resposta a les necessitats d’adquisició i desenvolupament de competències emocionals dels infants de l’escola a favor també de la millora del rendiment acadèmic.

Durant un període de votació popular, obert durant el mes d’abril, els prop de 2.000 vots registrats han estat determinants per decidir els projectes guanyadors en cada categoria d’entre els 15 finalistes seleccionats per un jurat format per: Carles Benito, vocalia Democràcia i Participació; Eva Trias, presidenta territorial de Girona, Aina Tarabini, doctora en sociologia i professora a la Universitat Autònoma de Barcelona; Miquel Àngel Aragón, director del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB); Rafael Homet, diputat educació Diputació de Barcelona. En aquesta sisena edició s’hi han presentat 86 projectes d’AMPA de 50 poblacions de Catalunya.

RELACIÓ DE PROJECTES I AMPA GUANYADORES DELS PREMIS FAPAC 2018

CATEGORIA Tothom a l’AMPA

· 1r premi: “DIVENDRES COMPARTITS” – AFA Escola Sant Llàtzer (Tortosa, Baix Ebre)

· 2n premi: “DIBUIXA EL TEU NOU BARRI” – AMPA Escola Bressol La Casa del Parc (L’ Hospitalet de Llobregat)

· 3r premi: “BADALONA BATEC” – AMPA Escola Planas i Casals (Badalona)

· Finalista: “CONVERSES EN FAMÍLIA” – AFA Escola El Dofí (Premià de Mar)

· Finalista: “TOTS I TOTES SOM AMPA” – AMPA Escola Les Fontetes (Cerdanyola del Vallès)

CATEGORIA AMPA Solidària

· 1r premi: “HORT SOLIDARI DEL TURÓ DE CAN MATES” – AMPA CEIP Turó de Can Mates (Sant Cugat del Vallès)

· 2n premi: “EL PATI QUE VOLEM. TRANSFORMEM EL PATI INCORPORANT LA PERSPECTIVA DE GÈNERE” – AMPA Escola Joan Miró (Barcelona)

· 3r premi: “FIRA DE PROXIMITAT DE GERB” – AMPA Espígol de Gerb (Gerb)

· Finalista: “ACOLLIDA INCLUSIVA” – AMPA Escola Salvador Lluch (Gavà)

· Finalista: “UN LLIBRE PER UNA AMIGA, UN LLIBRE PER UN AMIC” – AMPA Escola Espiga (Lleida)

CATEGORIA Fem xarxa per l’èxit educatiu

· 1r premi: “EDUCACIÓ EMOCIONAL PER A TOTHOM” – AMPA Escola Lola Anglada (Tiana)

· 2n premi: “COMP-ART-TEAM ESPAIS A L’ESCOLA” – AFA Escola La Farigola del Clot (Barcelona)

· 3r premi: “CLUB DE LECTURA FAMILIAR” – AMPA Escola El Turó (Montcada i Reixac)

· Finalista: “ACOMPANYEM-LOS” – AMPA Institut Marianao (Sant Boi de Llobregat)

· Finalista: “EL CASAL A L’ESCOLA. JUGUEM I APRENEM AMB LA GENT GRAN” – AMPA La Ràpita (La Ràpita, La Noguera)

FER UN COMENTARI