El préssec canongí és la imatge de la Festa Major 2017

El préssec és un fruit d’estiu que es collia a finals de juliol, principis d’agost, quasi arribada la Festa Major d’estiu

0
492

No hi ha festa major sense samarreta i com cada any es busca un nou disseny, un nou motiu, un nou color, que donarà el toc diferenciador a les festes d’estiu que la Canonja celebra a partir del 12 d’agost.

Enguany, el préssec canongí és el protagonista de la samarreta de la Festa Major d’estiu 2017, dissenyada per les canongines Anna Martínez Falguera i Violeta Bofarull Veciana. El préssec és un fruit d’estiu que es collia a finals de juliol, principis d’agost, quasi arribada la Festa Major d’estiu. En els anys 40-50 es conreava a la Canonja i als pobles del voltant i es va donar a conèixer per tot arreu, des de Barcelona fins a l’estranger.

El regidor de festes, Francesc Roca, ens comenta que “no només s’ha treballat el préssec sinó altres elements, escenaris i moments que giren al voltant de la nostra festa, com són la remullada, el correfoc, el seguici, els gegants, els castells, les sardanes, el mamut, l’escut…” Amb aquest disseny, Anna i Violeta, també volen donar peu a què cada canongí s’imagini el que representen les diferents icones. “És una manera de fer volar la imaginació i plasmar elements canongins que ens identifiquen”.

La samarreta, patrocinada per l’empresa Clariant, es posarà a la venda el dissabte 5 d’agost, de 17.30 h a 20 hores, a la plaça del Castell, coincidint amb l’inici de la Festa de Masricart. Després a la nit, a partir de les 21 hores es podrà comprar a les Barraques. També es tornarà a vendre el dia 6 a l’Orfeó Canongí, durant el Vermut Pintxo, el dia 12 a les 19.30 h a la plaça del Castell i a partir del dia 12 d’agost al Bar de l’Orfeó Canongí.

Igual que ja es va fer l’any passat, es tornarà a fer la fotografia multitudinària amb la samarreta de la Festa Major. Aquest cop serà el diumenge 6 d’agost, a la plaça Mestre Gols a la una del migdia, coincidint amb el Vermut Pintxo. Tothom que vulgui sortir a la foto ha de venir amb la samarreta de la festa.

FER UN COMENTARI