El PP insta a la diputació a donar suport a l’estand de l’exèrcit a la Fira de Formació i Treball

El grup assegura que s'ha de desmilitaritzar l’educació

0
439
Karting Comarruga 728×90

El Grup del Partit Popular presentarà, en el Ple d’aquest proper dijous, una moció en la que insta la Diputació de Lleida, “a que doni suport a la decisió de Fira de Lleida de permetre a l’exèrcit a participar amb un estand a la passada edició de la Fira de Formació i Treball celebrada a Lleida la passada setmana”, segons ha anunciat la Portaveu del Grup del PP a la Diputació de Lleida, Dolors López.

La Diputada popular ha explicat que des del passat any són diverses les veus que mostren la seva disconformitat perquè l’exèrcit participi en aquesta Fira amb l’argument que s’ha de desmilitaritzar l’educació. “Aquesta va ser l’excusa utilitzada per la Directora General de Joventut, al enviar una carta a Fira de Lleida demanant la no participació de l’exèrcit en aquesta fira de Formació i Treball”.

López ha recordat que aquesta petició que no va ser atesa perquè la carrera militar és una de les opcions laborals i de formació que es pot trobar, ja sigui com estudis superiors o com formació professional, i, “cada any són molts els joves que s’interessen per aquest àmbit i que des de l’administració pública no se’ls pot negar”.

La Portaveu del Grup del PP a la Diputació de Lleida ha manifestat que una part important d’aquesta formació professional militar s’imparteix a l’Acadèmia General Bàsica de Talarn que fa uns anys va estar en perill de tancament, i, “en aquella ocasió totes les institucions, inclosa aquesta Diputació, van fer manifestacions i van aprovar mocions demanant el no tancament de l’acadèmia de Talarn”.

López ha volgut deixar clar que “hem de ser conscients que una acadèmia només pot tenir continuïtat si hi ha alumnes interessats en rebre aquella formació, i ha recalcat que, “no hi haurà alumnes si aquesta no es dóna a conèixer públicament i en els llocs més adients com és la Fira de Formació i Treball”.

 

FER UN COMENTARI