El ple aprova un manifest per demanar més recursos per al CAP de Tàrrega

El ple aprova un manifest per demanar més recursos per al CAP de la població però rebutja una moció de la CUP i CdT en suport als professionals del centre

0
501
Circ Raluy 728×90
L’Ajuntament de Tàrrega incorporarà al pressupost municipal una partida extraordinària de 6.000 euros destinada a subvencions per a petites empreses de caire social. En concret, els beneficiaris dels ajuts seran autònoms i microempreses que desenvolupin activitats d’economia social i col·laborativa. L’assignació es va aprovar per unanimitat en la sessió del ple celebrada aquest dijous al vespre. L’equip de govern (CiU + PSC) ha dut a terme aquesta iniciativa a partir d’una proposta del grup municipal del Comú de Tàrrega (CdT), a l’oposició. D’altra banda, el ple va aprovar un manifest institucional que demana més recursos per millorar l’atenció als usuaris del CAP de la localitat. El text va rebre el suport de CiU, PSC i ERC i l’abstenció de CUP i CdT. E canvi, a la sessió es va rebutjar amb els vots contraris de CiU i ERC i l’abstenció del PSC una moció presentada per CUP i CdT “en suport als professionals del CAP de Tàrrega”.
Segons l’Ajuntament de Tàrrega, el manifest aprovat també es posiciona “a favor dels professionals i la direcció del CAP de Tàrrega per les dificultats que comporta disposar de menys recursos per assolir l’òptim funcionament d’aquest servei públic”. Les mateixes fonts indiquen que el text expressa alhora el compromís per traslladar al Departament de Salut i Gerència Territorial la sol·licitud de més recursos amb l’objectiu de millorar l’atenció als usuaris i les condicions de treball dels professionals del CAP.

Augment de la taxa del clavegueram per fer front al dèficit

En matèria fiscal, el ple va acordar augmentar la taxa del clavegueram per fer front al dèficit que arrossega el servei de manteniment de la xarxa, calculat en 17.000 euros durant l’exercici 2016. La taxa passarà de 0,1697 €/m3 a 0,1855 €/m3. La proposta va prosperà amb els vots favorables de CiU, PSC i ERC i l’abstenció de CUP i CdT.

El Ple també va donar llum verda per unanimitat a una modificació de les taxes per expedició de documents administratius. Fruit de l’acord, tramitar una alta o una baixa al registre municipal d’animals de companyia comportarà una taxa de 10 euros. Recentment l’Ajuntament de Tàrrega ha formalitzat un conveni amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida per actualitzar el cens de mascotes al municipi i lluitar més eficaçment contra l’abandonament d’animals. D’altra banda, es vol millorar el servei d’atenció als propietaris a l’hora de localitzar el seus animals perduts, robats o extraviats.

FER UN COMENTARI