El pianista José Menor torna a l’Auditori per interpretar les obres d’Enric Granados

El concert s’emmarca dins el cicle de piano Ricard Viñes i de les actuacions musicals commemoratives de l’any Granados 2017

0
485

El pianista sabadellenc José Menor torna a l’Auditori per interpretar les obres més conegudes del compositor lleidatà Enric Granados. El concert tindrà lloc divendres a les 20.30 hores, i s’inspira en programes que Granados va oferir a la Sala Pleyel de París i al Saló Romero a Madrid, amb una selecció de les seves peces, anomenades “Danzas españolas , i inclou una de les seves col·leccions més interpretades, els “Valses poéticos”, a més de les obres “Cartas de Amor”, “Valses íntimos” o “Valses sentimentales”. El programa també inclou arranjaments de sonates barroques i peces musicals iniciades pel pianista espanyol Isaac Albéniz.

El proper concert que forma part d’aquest cicle musical serà el dia 23 d’abril. En el programa s’interpretarà la “Novena Simfonia de Beethoven” a càrrec de Ren Ziming, guanyador de la XXI edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, celebrat l’any passat a Lleida. Així mateix, amb el pianista també hi participarà el Cor Madrigal, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados i l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Victor Pablo Pérez.

Gira mundial de José Menor per commemorar Granados
L’any 2016 el pianista ha realitzat una gira mundial per commemorar el Centenari de Granados, actuant en sales i festivals com Carnegie Hall, “Meet in Beijing” Arts Festival de Xina, el “Progetto Martha Argerich” a Lugano, St John Smith’s Square a Londres, i altres sales i festivals d’Estats Units, Alemània, Suïssa, Itàlia, Xipre i Espanya. José Menor és el pianista resident a l’Auditori Enric Granados de Lleida pels anys commemoratius de Granados, on s’ofereix la part més destacada de l’obra pianística i la totalitat de l’obra de cambra del compositor en diversos recitals al llarg de 2016 i 2017.

En l’actualitat Menor col·labora amb el compositor anglès Sam Hayden per l’obra “Becomings’ (2016), una “premiere in progress” de la qual ja ha estrenat les tres primeres parts, projecte que ha rebut suport de diverses fundacions del Regne Unit i que continuarà durant 2017. Com a compositor, li han estat interpretades obres per diverses formacions. Fa poc temps ha estrenat una selecció de la seva “work in progress, “Fragments for Clare”, per piano sol. L’any 2017 sortirà a la llum el seu CD amb Goyescas al segell IBS Classical, i també realitzarà altres projectes discogràfics. Altres compromisos futurs inclouen recitals a la temporada de cambra de l’orquestra de Lille al 2018, a França, i l’estrena del concert per a piano i orquestra d’Hèctor Parra amb la City of Birmingham Symphony Orchestra (CBSO) l’any 2019.

FER UN COMENTARI