El PDeCAT exigeix la dignificació dels Gegants Moros originals

El Grup Municipal va presentar una moció fa gairebé quatre anys per la seva restauració i tot i ser aprovada per unanimitat no s’ha dut a terme

0
760

El portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha denunciat “l’absoluta desídia” de l’equip de govern (PSC-PP) davant el lamentable estat en què es troben els dos Gegants Moros originals, realitzats l’any 1851 per l’escultor Bernat Verderol.

“Fa gairebé quatre anys, el setembre de 2014, es va aprovar per unanimitat la nostra moció per tal de restaurar, conservar i, posteriorment, museïtzar els dos Gegants Moros originals”, ha recordat Nadal, que considera “inadmissible” que des de l’equip de govern “no s’hagi mogut un dit i les dues peces històriques restin amagades darrere d’unes cortines de la Casa de la Festa”. “La geganta resta sense braços i el gegant sense mans; els dos estan despullats i amb elements destrossats”, ha assenyalat.

El portaveu del PDeCAT, que també ha recordat que el seu Grup Municipal va tornar a denunciar la situació ara fa dos anys, qualifica de “lamentable i esperpèntic” que l’equip de govern “en lloc de tenir cura i donar valor a les obres històriques de la ciutat, les abandoni”.

Per tot plegat, Nadal, exigeix que els dos Gegants Moros originals es restaurin, es conservin i es museïtzin amb la màxima urgència. El portaveu elevarà aquesta qüestió al plenari previst per aquest divendres 18 de maig.

FER UN COMENTARI