El PDeCAT demana una pancarta a la Paeria per l’alliberament dels presos polítics

És un dels punts d'una proposta de resolució que presentarà al ple de l'Estat de la Ciutat de la setmana que ve

0
342

El grup municipal del PDeCAT i Unió proposarà que l’Ajuntament de Lleida pengi una pancarta al balcó del palau de la Paeria en suport als presos polítics catalans i per demanar el seu alliberament. És un dels punts de la proposta de resolució en defensa de l’espai públic com a espai de llibertat que presentarà al ple extraordinari de l’Estat de la Ciutat, que se celebra dimecres que ve, 20 de juny. També en planteja una per demanar la paralització de l’aprovació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i una altra per a la creació d’un registre local de grups d’interès.

Pel que fa a la proposta de resolució en defensa de l’espai públic com a espai de llibertat, reclama que es respecti el carrer com un lloc on es pugui exercir la llibertat d’expressió. Així, es demana que la Paeria es posi al costat del president de la Generalitat, Quim Torra, que en la seva visita a la ciutat de Lleida en motiu de l’Aplec del Caragol, va demanar a Àngel Ros que no es fes polèmica amb la retirada dels llaços grocs de la via pública, al contrari del que va demanar per carta el delegat del govern espanyol, Enric Millo. Aquesta proposta de resolució també proposa que es pengi una pancarta al balcó de la Paeria semblant al que hi ha al palau de la Generalitat, que demani al nou govern espanyol que faci passes per aconseguir l’immediat alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats, així com manifestar el compromís de fer efectiu el mandat sorgit del referèndum de l’1 d’octubre i ratificat en les eleccions al Parlament del 21 de desembre.

Les altres dos propostes de resolució que es portaran al ple de l’Estat de la Ciutat tenen relació amb el POUM i amb la transparència. En referència al pla urbanístic, es demana la paralització de la seva aprovació inicial amb la voluntat de buscar major consens i diàleg amb els grups municipals i entitats de la ciutat. Al mateix temps, es demana ampliar el termini d’al·legacions amb dos mesos addicionals i que es comuniquin els canvis previstos a tots els propietaris afectats per modificacions en les alçades dels edificis ja construïts.

En el terreny de la transparència, el PDeCAT demana impulsar la creació d’un registre local de grups d’interès, tal i com preveu la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern. El Registre ha d’incloure persones i organitzacions que duen a terme activitats susceptibles d’influir en l’elaboració de lleis, normes o en l’aplicació de polítiques públiques.

FER UN COMENTARI