El parc de Serrallarga acull un festival danses búlgares amb grups folklòrics d’arreu d’Europa

El tinent d’alcalde Joan Gómez ha destacat la implicació de la comunitat balcànica per fomentar i donar a conèixer la seva cultura i tradicions, i per participar en l’activitat social de la ciutat

0
256

El parc de Serrallarga acull durant tot el dia el festival de Folklore Tradicional Búlgar que ha promogut l’associació Balkanika “Aalkanski Ritmi”. La festa “Folkloren Dobrujdanski Saboer Lleida” és una trobada lúdica per fomentar la cultura i la riquesa de la tradició balcànica. 22 associacions d’arreu d’Europa han estat convidades en aquesta cita, que ha tingut lloc aquest divendres i dissabte.

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha participat en els actes organitzats en el marc d’aquesta festivitat i ha destacat la implicació de la comunitat balcànica per fomentar i donar a conèixer la seva cultura i tradicions. També la seva voluntat de participat en l’activitat social, lúdica i cultural de la ciutat.

Aquest espai ha aplegat diferents grups de folklore búlgar, entre els quals el grup de joves de dansa propi “Balkansi Ritmi”. És una formació de 30 nens i nenes entre els 3 i els 15 anys i un grup de 15 adults de 20 a 45 anys.

Els alcaldes de Silistra, Julian Naidenov; de Dobrich, Yordan Yordanov; i de Devnya, Svilen Shitov, han assistit al festival, així com representants de diverses entitats com el president de l’entitat Balkanski Ritmi Bulgària, Miroslav Demirov.

L’associació Balkanika “Balkanski Ritmi” pretén donar a conèixer la cultura, la riquesa, la història, la conservació i l’exposició de les tradicions balcàniques. L’entitat forma part del Fòrum Ciutadà per a la Cohesió Social (FOCCS), amb una comunitat molt implicada en els diferents actes, tant lúdics com de sensibilització, de la ciutat de Lleida.

FER UN COMENTARI