El paer en cap i alcaldes de la Franja de Ponent acorden impulsar un Fòrum de la Societat Civil

Fèlix Larrosa convida l'alcalde d'Areny i president de la Diputació d’Osca i els representants dels municipis de les tres comarques aragoneses a una trobada en el marc de la Fira de Sant Miquel

0
286

El paer en cap, Fèlix Larrosa, i l’alcalde d’Areny i president de la Diputació Provincial d’Osca, Miguel Gracia, en nom dels municipis de la Franja de Ponent, han arribat al compromís de promoure la creació d’un Fòrum de la Societat Civil per a la col·laboració d’ambdues comunitats, per tal que aquests pobles i els seus territoris siguin un espai comú de treball, trobada i cultura.

Potenciar la cooperació territorial ja existent i obrir noves vies de col·laboració en matèries com l’economia, el turisme o les comunicacions són alguns dels projectes que s’han tractat en la reunió que alcaldes i representants de les tres comarques de la Franja de Ponent han mantingut aquest migdia amb el paer en cap, en el marc de la celebració de la 64ª Fira de Sant Miquel i 33ª Eurofruit, que té lloc a Lleida aquest cap de setmana.

Durant la trobada, s’han posat de manifest les històriques relacions de veïnatge, la col·laboració entre ambdues comunitats i la necessitat de seguir treballant per enfortir especialment els nexes socials, econòmics i empresarials.

L’alcalde Fèlix Larrosa ha assenyalat durant la trobada la importància de sumar en pro del benestar i del progrés dels ciutadans dels municipis i pobles de l’Aragó Occidental i de Lleida, i ha mostrat la seva total col·laboració a emprendre projectes comuns que permetin avançar en aquesta relació.

Per la seva part, l’alcalde d’Areny i president de la Diputació Provincial d’Osca ha agraït la iniciativa del paer en cap de convocar aquesta reunió, que amb l’excusa de la celebració de la Fira dóna un primer pas perquè dues administracions i territoris diferents puguin parlar dels problemes comuns. “Som territori de frontera, però alhora territori d’enteniment, de llaços familiars i de relacions creuades amb la cultura, l’economia i els serveis. Per això, hem d’estar en permanent interrelació”, ha dit Miguel Gracia, que alhora és alcalde d’Areny.

A la trobada, han assistit representants dels ajuntaments d’Alcampell, Altorricó, Albelda, Areny, Baells, Ballobar, Benabarri, Binèfar, Bonansa, Camporrells, Castigaleu, Esplús, Fraga, Mequinensa, Peralta de la Sal, Sant Esteve de Llitera, Tamarit de Llitera, Tremuja, Torrent de Cinca, Vencilló, Viacamp i Llitera i Saidí.

FER UN COMENTARI