El número de capgrossos de granota toro capturats al delta de l’Ebre es dispara a gairebé 900

En les tasques de seguiment del Parc Natural no s'ha trobat cap adult ni se'n ha escoltat cap raucar des de fa setmanes

0
536
Cosum Gencat BLAU (juny 2019) 728×90

El Parc Natural del Delta de l’Ebre continua desenvolupant tasques i treballs de seguiment i control de la granota toro, des que es va confirmar al juliol que s’havia reproduït per primera vegada a l’estat espanyol, en concret a les llacunes deltaiques. En aquell moment la Generalitat va informar que s’havia localitzar 4 capgrossos en 3 badies però segons informa el Parc a través de les xarxes socials, fins a aquest dijous ja n’han capturat 882. De moment però, no s’ha capturat cap exemplar adult de granota toro ni se les ha sentit raucar des de fa 3 setmanes. Anteriorment, se n’hauria sentit raucar fins 4 individus adults. El control també s’ha estès al perímetre exterior de primer focus on tampoc han aparegut ni granotes adultes ni se les ha escoltat.
Segons ha explicat també l’entitat SEO Bird/Life els tècnics del Parc Natural estan estudiant el funcionament hidràulic de la zona afectada, es fa un monitoratge sobre l’abast de la instrucció d’aquesta perillosa espècie invasora, una de les 100 amb més impacte sobre la biodiversitat del planeta, i han tancat la circulació d’aigua al filtre verd del Delta per evitar que s’escampin les cries.

Per evitar que aquesta fase inicial d’expansió de la granota toro es mantingui en un nucli molt localitzat, SEO reclama al govern espanyol i la Generalitat que posi en marxa “imminentment” totes les “mesures necessàries per eradicar aquesta espècie de granota exòtica que provoca danys “incontrolables”.

Els ecologistes proposen situar tanques al perímetre de la zona de control, capturar els exemplars adults, situar monitors de control a la zona perifèrica i al sistema hidrològic i estudiar alternatives per a l’eliminació de les larves dels interiors dels filtres.

FER UN COMENTARI