El Local acull l’experiència de L’EREC al camp de refugiats de Cherso

L’EREC hi farà una xerrada el 21 de juny per parlar de la seva experiència amb persones refugiades i desplaçades

0
237

El 20 de juny se celebra el Dia Mundial del Refugiat i per commemorar-ho la l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha organitzat una exposició fotogràfica i una xerrada oberta per a tota la ciutadania sobre el dia a dia de les persones refugiades al camp de refugiats de Cherso (Grècia).

El recull fotogràfic es pot visitar al centre cultural El Local, a Ribes, des del 12 i fins al 21 de juny. L’últim dia es farà una xerrada a les 18.30 hores sobre l’experiència de l’Equip de Rescat i Emergències de Catalunya i la col·laboració d’Acció Solidària i Logística per donar a conèixer i contextualitzar la mostra d’instantànies exposades.

Cherso va ser fins a finals del 2016 un camp de refugiats custodiat per militars al nord de la ciutat grega de Tessalònica. Els seus habitants, uns 1.600 sirians que fugien de la guerra, van malviure durant mesos en unes condicions molt precàries malgrat trobar-se en territori europeu. Aproximadament un 45% dels refugiats que vivien a Cherso eren infants.

Des de l’EREC, es va generar una iniciativa on els infants d’aquest camp de refugiats poguessin veure la seva realitat a través de l’objectiu d’una càmera. Aquesta iniciativa va convertir-se en una aventura compartida amb més de 50 joves d’entre 9 i 15 anys, que van ser capaços de captar diferents moments i vivències de la seva complicada realitat.

Dies abans també es va poder veure a l’Espai Jove l’exposició “Refugiats per què?” que proposava una mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de refugiats dels darrers anys i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers persones a fugir de casa seva. La mostra va ser realitzada per FundiPau i organitzada pel Consell Comarcal del Garraf,  l’Ajuntament de  Sant Pere de Ribes, l’Escola Municipal de Persones Adules, l’Espai Jove; i la col·laboració de Proactiva Open Arms i Stop Mare Mortum i el suport de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI