El Gremi de Forners de les Terres de Lleida repartirà un centenar de racions de mona solidàries

Elaborades amb l'ajuda de representants socials i polítics de la ciutat, se serviran dilluns de Pasqua al menjador de l'alberg municipal

0
642
Wifi_Penedès_728x90

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha ofert aquest dimarts una masterclass sobre l’elaboració de mones de pasqua. Hi han participat una desena de representants socials i polítics de la ciutat de Lleida que han elaborat dotze mones solidàries de fruita, ajudats per forners i guiats per Manel Serra, professor del Cicle Formatiu de Forneria i Rebosteria de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Alguns dels ‘alumnes’ han estat la directora de l’IEI, Montse Macià; la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, o el president de PIMEC, Jaume Saltó, que han dut a terme tot el procés d’elaboració i decoració de les mones. El president del Gremi de Forners, Manel Llaràs, ha explicat que de les dotze en sortiran un centenar de porcions que se serviran dilluns de pasqua al menjador de l’alberg municipal.

Llaràs ha explicat que amb aquesta acció es pretén, “d’una banda que es valori per part del convidats l’esforç que hi ha darrere de l’elaboració d’aquest producte tan tradicional com són les mones de pasqua, i per l’altra la satisfacció de poder oferir aquestes mones a persones sense recursos i que puguin gaudir d’aquestes postres aquest dia tan assenyalat com és el dia de la mona”.

El president del Gremi de Forners de Lleida, ha explicat que la campanya d’enguany de mones de pasqua es preveu “excel·lent” i que es vendran unes 180.000 unitats a la demarcació de Lleida, el 55% de les quals de nata i trufa i el 40% de fruita. L’altre 5% correspondria a altres varietats com la de mantega. Les bones xifres s’expliquen en part pel turisme d’altres indrets de Catalunya que passen les festes a la demarcació de Lleida, principalment al Pirineu, i compren la mona al seu destí. Els preus, calcula Llaràs, es mantindran com l’any passat tot i que reconeix que són molt variats perquè oscil·len entre els vint i els trenta euros el quilo.

FER UN COMENTARI