El gran espectacle “Com Sona l’ESO” emociona participants i espectadors

  Amposta acull la 19a edició d’una funció única i pedagògica que uneix 1500 alumnes d’ESO i batxillerat d’arreu dels països catalans

  0
  603

  Els més de mil alumnes, juntament amb professors, cantants, ballarins, actors, músics i tècnics de l’espectacle “Com Sona l’ESO” van fer vibrar Amposta ahir la nit, divendres 11 de maig. Una exhibició que va emocionar protagonistes i públic. “És un muntatge espectacular, és admirant tant els professors com el muntatge” explicava una de les assistents, Susana Ramon, veïna de Benicàssim. Una altra de les espectadores i veïna d’Amposta, Pilar Reverté, afirmava que mai ho havia vist i que estava molt impactada.

  Els participants juntament amb els seus professors han estat mesos assajant al seu institut i ara, amb tres dies a Amposta, ho han posat tot en comú. Una experiència que els hi va costar descriure amb paraules. “Això és brutal perquè passes tres dies en gent que possiblement no tens res en comú, però que per una sola raó esteu tots connectats i arriba lo dia que és ara, quan hem realitzat el concert, i és brutal” deia un dels participants, Joan Pablo, veí d’Amposta. “És molt difícil de descriure perquè és una experiència única, fas molta pinya amb els companys, t’ho passes molt bé i sents també molt la història, coneixes a molta gent, i a l’hora de cantar és com que tots a la vegada som una sola veu i emociona” deien commogudes dos alumnes de les Roquetes del Garraf. “Una experiència molt bonica que porta durs mesos de treball però que plena per dins” apuntava Damián Soler, veí de Saül (València). “No hi ha paraules, me pareix increïble com se poden ajuntar 1500 persones, i a més, adolescents que és més difícil en teoria, i haver la bona harmonia entre nosaltres que tot és bon rotllo durant lo campament, als assajos, a l’actuació final. Crec que és brutal” afegeix Silvestre Bel, veí d’Amposta.

  Durant els tres dies que han estat a la ciutat, els alumnes han acampat a la pista d’atletisme i han participat en diversos actes que se’ls han organitzat.  L’activitat Ballem Amposta, que consistia en ballar danses tradicionals a la plaça del mercat, ha estat una de les que més els ha agradat perquè deien que el fet de ballar amb qualsevol persona els permetia conèixer gent. “Els balls populars que vam fer a la plaça del poble o els concerts com el de Smoking Souls han estat molt bé” opinava Manuel Alonso, veí de Saül (València).

  La dinovena edició de “Com Sona l’ESO” ha estat fruit de la coordinació de més de 160 professors de diferents instituts públics de Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears. Un espectacle que ha donat l’oportunitat a milers d’alumnes d’entre 12 i 17 anys a pujar a un escenari i ser els protagonistes davant de milers de persones.

   

  FER UN COMENTARI