El Festival Terra Ibèrica arriba a la 8a edició tot reforçant l’oferta de recreació històrica

El Festival Terra Ibèrica de Calafell tindrà lloc des de demà fins el diumenge 30 de juliol

0
583
Sant Silvestre Banyeres-Arboç 2018-728×90

El Festival Terra Ibèrica de Calafell inaugurarà  dijous vinent, 27 de juliol, la vuitena edició, que es prolongarà fins diumenge 30 de juliol. En aquesta ocasió, el certamen reforçarà l’oferta de recreació històrica, amb la participació de sis grups, i els grans espectacles que presenten.

El lema d’aquesta edició és “Iste romani delirant”, humorística referència a “Estan bojos aquests romans”, cèlebre frase de les històries d’Asterix. L’argument històric del Festival torna a posar el focus en els inicis de la Segona Guerra Púnica, l’any 218 abans de Crist, quan, després de la presa de Sagunt per part dels cartaginesos, els romans intenten reclutar aliats al nord del riu Ebre.

El setge i ocupació de Sagunt, que va precipitar la Segona Guerra Púnica, va obrir escletxes en la confiança de les tribus hispanes cap a Roma, ja que aquesta no va atendre la petició d’auxili de la ciutat assetjada. Aquest moment històric, narrat per Titus Livi, serà explicat en les dues funcions de l’espectacle de recreació històrica que es representaran les nits del divendres 28 i del dissabte 29, a les 22 hores, a la Ciutadella Ibèrica de Calafell.

Protagonitzaran l’espectacle els grups Evocati Apri Scipioni, Antiqua Iberia, Arse-Edetanorum, Iberhonderos, Ibercalafell i Calafell Històric. L’entrada costa 10 euros; 7 euros, per als menors; i és gratuït per a infants fins a 6 anys. Les places són limitades i cal reserva prèvia, trucant als telèfons 977 69 46 83 o 647 751 569, o enviat un correu electrònic a calafellhistoric@calafell.org.

El programa inclou altres activitats de recreació històrica, que explicaran aspectes de la vida a l’època: l’artesania, el món militar, el món femení, la gastronomia… La llista completa d’actuacions pot consultar-se en aquest enllaç. A més, podrà gaudir-se d’un servei de begudes a l’ombra de les terrasses exteriors de la Ciutadella.

Les activitats del Festival es fan a la Ciutadella Ibèrica de Calafell, l’únic jaciment arqueològic d’època ibèrica que ha estat reconstruït, amb tècniques d’arqueologia experimental i amb la finalitat d’acostar la història a tothom. El Festival és la principal activitat anual de la Ciutadella i busca divulgar els principals trets d’aquella civilització amb activitats per a tots els públics.

FER UN COMENTARI