El Festival Internacional de Música de Cervera tanca amb un 95% d’ocupació

Els alumnes del curs que s'organitza de forma paral·lela també marxen amb gran satisfacció i n'hi ha que ja han reservat plaça per l'any que ve

0
511
DiverNadal Cunit 2018 728×90

El Festival Internacional de Música de Cervera tanca aquest dissabte a la nit la 37a edició amb un 95% d’ocupació als 14 concerts programats des del cap de setmana passat. Paral·lelament, també acaba amb una alta satisfacció dels participants el curs que ha reunit més de 270 alumnes a la capital de la Segarra. El de Cervera es considera el curs d’estiu de música clàssica més rellevant de Catalunya i aquest any ha atret estudiants de diversos països europeus, la Xina, el Japó o els Estats Units. Les classes magistrals amb professors especialistes tenen molt d’èxit i hi ha alumnes que ja han demanat repetir i que els guardin plaça per l’any que ve, segons ha explicat la codirectora de la Càtedra Emili Pujol, Estefania Balcells. Precisament els alumnes del curs faran el concert de cloenda del festival que també ha programat les actuacions de l’orquestra simfònica Julià Carbonell o dels Blaumut, entre d’altres.
Segons els organitzadors, els tres grans eixos que conformen Càtedra Cervera Emili Pujol tornen a superar amb èxit una edició més. El Festival Internacional, el Curs de Música i la Fira de Lutiers conviuen al llarg d’una setmana sencera omplint de música la ciutat amb els aforaments pràcticament complets en tots els apartats.

El Festival Internacional de Música supera el 95% d’ocupació de l’aforament disponible

Tal com va passar el 2016, el Festival de Música revalida la tendència a l’alça i torna a superar el 95% d’ocupació de les localitats posades a disposició del públic en els 7 concerts programats, alguns dels quals han exhaurit l’aforament. Unes xifres que, pels organitzadors, tornen a demostrar la bona salut i la satisfactòria acollida del festival. Igualment, el Vila-Closa, l’extensió del Festival en concerts de petit format al centre històric, també ha aconseguit captivar el públic omplint les 7 actuacions que s’han dut a terme.

Els alumnes del Curs de Música, protagonistes de la cloenda del Festival

Aquest dissabte té lloc l’últim concert del certamen i es preveu que, un cop més, l’assistència sigui massiva. El Festival es vesteix de llarg per veure l’evolució dels alumnes del Curs de Música que tindran el protagonisme absolut en aquesta última jornada. Tant l’Orquestra Jove com l’Orquestra del Curs estaran dirigides per Manel Valdivieso i interpretaran obres de Bizet, Wagner, Shostakovitch, Guzman (en homenatge a la seva figura molt vinculada al Conservatori de Cervera), Rimsky-korsakov i Toldrà.

Per la seva banda, el Vila Closa programa una última jornada amb tres concerts diferents que tindran lloc a la Casa Museu Duran i Sanpere, l’Església de Sant Joan i Auditori Municipal.

Un Curs de Música amb 272 alumnes arribats des de diferents països

Un dels altres apartats de la Càtedra que ha tornat a registrar un ple absolut és el Curs de Música. Al llarg d’una setmana, Cervera ha acollit 272 els alumnes que han impartit classes a càrrec de 31 professors en el mestratge de violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta o trombó. També s’han tornat a oferir els cursos intensius tant de contrabaix com dels instruments de metall: trompeta, trompa i trombó.

Cal destacar la procedència diversa de l’alumnat arribat des de tots els racons de Catalunya, de la resta de l’estat espanyol i de països com Estats Units, Xina, Japó, Dinamarca, Alemanya, França i Itàlia.

Un altre punt que ha possibilitat aquest augment d’alumnes són les ajudes que ha concedit l’Obra Social de La Caixa. Un total de 38 estudiants s’han pogut inscriure al Curs perquè reunien alguns dels requisits establerts.

La Fira de Lutiers es consolida com el certamen més important d’aquest àmbit del sud d’Europa

Un altre dels grans eixos de la Càtedra és la Fira de Lutiers que enguany ha arribat a la seva catorzena edició acollint més lutiers que mai: 15 tallers i més de 25 artistes. L’organització de la Fira cada any fa un esforç important perquè es pugui veure al certamen alguns instruments d’excepcional valor patrimonial, històric i artístic. Enguany, per exemple, s’ha exposat una guitarra d’Antonio Torres de 1892.

FER UN COMENTARI