El festival aeri Lleida Air Challenge aposta per ampliar i fomentar la fira aeronàutica

L'aeroport de Lleida-Alguaire acollirà la quarta edició d'aquest certamen que enguany comptarà amb 3 patrulles acrobàtiques i més de 40 aeronaus

0
486
Wifi_Penedès_728x90
El festival aeri Lleida Air Challenge ha fet una aposta per ampliar i fomentar la fira comercial que s’estableix a l’esdeveniment incrementant fins a la vintena el nombre d’expositors. Es tracta de firmes relacionades directament amb el món de l’aeronàutica com ara aeroclubs d’arreu de Catalunya i empreses de formació de pilots que es podran visitar ja dissabte dia 3 de juny a la tarda, i durant tot el matí de diumenge 4 fins que s’acabi el festival. L’aeroport de Lleida-Alguaire acull la quarta edició d’aquest certamen que comptarà amb 3 patrulles acrobàtiques i més de 40 aeronaus que faran diferents exhibicions per al públic. Una altra de les novetats d’enguany és la participació de pilots amb mobilitat reduïda.
El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha explicat que un dels objectius del Lleida Air Challenge és fomentar la fira comercial que es porta fent des dels inicis perquè ”realment veiem que any rere any tenim més gent que estan interessats en tenir estands per difondre des dels seus equipaments a les escoles de vol”. És per això, que s’ha decidit comptar amb la col·laboració de Fira de Lleida, i Farré no ha descartat que en un futur, aquest fira pugui arribar a esdevenir ”alguna cosa més gran”.

L’aeroport de Lleida-Alguaire acull diumenge 4 de juny la quarta edició del festival aeri que inclou en el seu programa una dotzena d’activitats relacionades amb l’aviació amb l’objectiu de donar a conèixer a tots els públics un ventall divers de modalitats de vol. A banda de Farré, a la presentació també hi havia el director de la infraestructura, Antoni Serra, que ha assenyalat que han intentar donar ”totes les facilitats” perquè l’esdeveniment sigui un èxit, tant per als pilots i expositors que vénen de fora com per als visitants.

De la seva banda, el director del festival, Miquel Vila, ha destacat que l’aeroport de Lleida-Alguaire, a través d’aquest esdeveniment, ”permet posar damunt la taula el potencial que té Catalunya en el sector aeronàutic”. Així mateix, ha afegit el caràcter ”altruista” dels participants a la fira, ja que majoritàriament ningú rep remuneració per assistir.

Partint de la base que un dels principals atractius del festival són les exhibicions acrobàtiques, una de les novetats d’enguany és l’increment d’aquesta oferta i concretament hi participaran tres formacions internacionals: la patrulla francesa Reva i les italianes Werfly Team i BlueCirce. En l’edició anterior només hi va ser present aquest darrer grup. A banda d’aquestes acrobàcies en formació, també n’hi haurà diverses d’individuals, com les dels reconeguts pilots Manuel Rey, component de la patrulla acrobàtica espanyola Jacob 52, i Jorge Macías, campió d’Espanya el 2012 en categoria de vol avançat.

La resta d’activitats previstes són carrusels d’autogirs (amb el campió del món marcos Chulia), planadors, ultralleugers, espectacle pirotècnic amb trikes, avions del Parc aeronàutic de Catalunya, avions vintage i helicòpters, exhibicions d’aeromodels clàssics i drons.

Enguany el festival vol donar a conèixer les possibilitats que tenen les persones amb mobilitat reduïda per dur a terme activitats aeronàutiques. En aquest sentit, dos dels tres pilots de la patrulla acrobàtica Wefly Team tenen aquest tipus de discapacitat. També es podrà veure el vol d’un planador adaptat i pilotat per una persona amb mobilitat reduïda. Una altra de les novetats del festival serà l’exposició estàtica d’una quinzena d’avions de diferents tipus a la zona del públic, per tal que els assistents puguin conèixer de prop els aparells.

La tarda del dissabte 3 estan previstes diverses ponències sobre projectes relacionats amb la igualtat d’oportunitats, l’accessibilitat i la integració de les persones amb discapacitats en les activitats aeronàutiques, la certificació i preparació d’aeronaus adaptades o l’obtenció de la llicència de pilot de planador per part de les persones amb discapacitat motora, entre d’altres.

L’esdeveniment està organitzat per Aeroports de Catalunya i la delegació del Govern a Lleida, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme i dels membres de la Taula Estratègica de l’aeroport.

FER UN COMENTARI