El dret a la no violència centra la Setmana dels Drets dels Infants a Lleida

0
231

El dret a la no violència és l’eix principal amb què s’ha desenvolupat el programa d’activitats de la Setmana dels Drets del Infants a Lleida. La regidora d’Educació, Rosa M. Salmeron, i la Defensora de la Infància i l’Adolescència, Maria Jesús Cabau, han presentat avui el programa d’activitats que promou la Paeria, que es desenvolupa entorn al 20 de novembre, Dia Mundial de la Infància. El programa vol conscienciar sobre la importància de l’educació i sobre el respecte pels drets dels nens, les nenes i els adolescents.

Salmeron ha indicat que la temàtica d’aquest 2018 és una qüestió que es dona en la trajectòria educativa dels infants i que se’ls ha d’ensenyar les conductes que no han de tenir, així com què fer i dir en situacions de conflicte. Cabau també ha insistit en què s’han de crear eines i experiències basades en el diàleg i el respecte per treballar allò positiu i evitar, per tant, allò negatiu.

A més, el dia 30 de novembre se celebra el dia de les Ciutats Educadores (RECE), xarxa de la qual Lleida forma part. Salmeron ha apuntat que Lleida és “Ciutat Educadora” i “Ciutat Amiga de la Infància” i ha destacat la importància de l’educació com a element que contribueix a realitzar altres drets fonamentals i com a motor de desenvolupament humà, social i econòmic de les persones i de les comunitats que conformen les ciutats.

Les activitats de la Setmana dels Drets dels Infants 2018 (consultar programa adjunt):

-Del 12 al 16 de novembre: El dret dels infants a “la no violència” a les Ludoteques Municipals. S’elaborarà un “memory” (joc de taula de memòria) que es presentarà el 30 de novembre. Les cartes a emparellar seran de mida gran i relatives al Dret a la no violència.

-Del 20 al 24 de novembre: Cartes al director. Els nens i les nenes de 5è i 6è d’Educació Primària de les escoles de Lleida participen opinant sobre els drets dels infants.

-A partir del 21 de novembre: exposició “Els drets dels infants”. La Xarxa de Serveis d’intervenció Socioeducativa i Ciberaules de Lleida mostraran el treball dels nens i les nenes participants en el projecte, que ja s’ha exposat a diversos espais i que ara arriba a la Sala Paulo Freire de la Regidoria d’Educació.

-15 de novembre: “Trenquem el gel” (Consell d’Infants del Plenari).

-20 de novembre: Constitució del Plenari dels Infants i els Adolescents.

– 30 de novembre: Som Ciutat Educadora: Violència 0 contra els nens i les nenes. Els usuaris de les Ludoteques Municipals jugaran al “memory” creat del 12 al 16, i es podran cercar mots vinculats a la “no violència” en un sopa de lletres gegant. Es gaudirà de “Pell de gallina”, un espectacle de companyia “Sac Espectacles”.

“El dret a la no violència”. L’article 19, de la Convenció sobre els drets dels infants d eles Nacions Unides, manifesta que l’infant té dret a viure sense cap tipus de violència i, per tant, els estats aportaran les mesures legislatives, administraves, socials i educatives apropiades per protegir els infants contra tota forma de violència (dels pares, altres persones o institució).

FER UN COMENTARI