El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies visita la Paeria i l’IMO

L’alcalde Àngel Ros agraeix a Chakir El Homrani que hagi tingut especial interès a conèixer la tasca que desenvolupa l’Institut Municipal d’Ocupació

0
245
DiverNadal Cunit 2018 728×90

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha rebut aquest migdia al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en la visita institucional que ha realitzat a Lleida i que ha iniciat a l’Ajuntament, per continuar tot seguit per l’Institut Municipal d’Ocupació ‘Salvador Seguí (IMO).

Han estat presents en la rebuda institucional a la Paeria els tinents d’alcalde Xavier Rodamilans i Rafael Peris, així com els regidors Paco Cerdà, Carles Vega, Núria Marín, José María Córdoba i Joan Vilella.

El paer en cap ha agraït al conseller El Homrani l’especial interès a conèixer la funció que desenvolupa l’IMO, que col·labora amb la Generalitat en diversos programes de formació, els quals tenen com a objectiu la reinserció laboral de diversos col·lectius, especialment els més vulnerables, i també la tasca d’intermediació que realitza l’Institut Municipal per incorporar treballadors a les empreses que ho demanden.

Des que es va posar entrar en funcionament, l’IMO ha atès 5.499 persones, de les quals 2.005 han aconseguit un lloc de treball. D’aquestes, 1.398 ho han fet mitjançant els diferents programes de formació que s’han posat en marxa, mentre que les 607 persones restants han aconseguit la inserció a través del Servei d’Intermediació Laboral. Aquesta xifra representa que més del 20% de persones que han estat derivades al Servei d’Intermediació han acabat trobant una ocupació.

Per l’Institut Municipal d’Ocupació han passat 2.144 persones en els diferents programes de formació, 90 dels quals ho han fet en programes d’emprenedoria.

El conseller de Treball ha visitat els diferents tallers de l’IMO, on ha saludat i conversat amb alumnes i professors, abans de mantenir una reunió de treball en la qual, a més de l’alcalde i el regidor d’Ocupació, Rafael Peris, han participat els responsables del servei municipal d’ocupació i del Departament de la Generalitat. Aquesta trobada ha servit per presentar al conseller El Homrani el pla estratègic territorial de Lleida i el seu àmbit d’influència (2017-2022), el projecte de cooperació externa i els diferents programes ocupacionals.

En finalitzar la reunió, el conseller ha manifestat que cal una estratègia comuna que alineï Generalitat, Administracions locals i els agents econòmics i socials i que treballi tot l’any per fer front a la problemàtica de la campanya de la fruita i dels temporers, a fi efecte que ningú dormi al carrer.

FER UN COMENTARI