El Consell Comarcal signa un conveni amb ‘la Caixa’ per dos projectes socials de la comarca

Aquest conveni permet ajudar dos projectes que impulsa el propi Consell Comarcal del Baix Penedès

0
254
Imatge de Alexis Gómez i Eva Maria Serramià. (Cedida)

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha signat aquest dijous al matí un conveni amb l’obra social de ‘la Caixa’, per valor de 3.300€, i que permet ajudar dos projectes que impulsa el propi Consell.

Un d’ells és el pis d’urgència social que dóna servei a persones d’ús puntual, moltes d’elles víctimes de violència de gènere. El Consell Comarcal gestiona aquest pis pont, situat al municipi de Bellvei, on es deriven famílies que per diferents motius estan sense habitatge (desnonament, etc.) a l’espera que puguin disposar d’algun altre habitatge. La subvenció té per objectiu realitzar algunes millores necessàries a l’habitatge, perquè sigui un espai més adequat per les famílies que hi han d’anar a viure. Concretament, gràcies a aquest conveni, s’introduirà nou mobiliari, sobretot electrodomèstics, que estaven desgastats.

Aquest pis dóna cobertura a 12 municipis de la comarca (tots excepte El Vendrell i Calafell, que ja en disposen de propis), i s’acostuma a ocupar durant un període aproximat de 15 dies.

L’altre projecte que estarà subvencionat pel conveni amb la Fundació de la Caixa és el
Consell Consultiu de la Gent Gran. Una activitat que realitza activitats i tallers adreçats a les llars d’avis de la comarca, com per exemple tallers de memòria, gimnàstica, manualitats, xerrades sobre temes que afecten a la gent gran, cursos de formació que
els hi puguin interessar, etc.

L’acte de signatura del conveni ha comptat amb la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, el director de Bànquia Institucional de la Caixa, Alexis Gómez, i directors d’oficines de la comarca. Serramià ha volgut recordar que ‘aquesta aportació ajuda molt a aquests dos projectes socials’, i ha destacat la ‘implicació de les entitats comarcals de la Caixa amb la nostra societat’. Des de l’entitat bancària, Alexis Gómez s’ha mostrat satisfet de poder signar la col·laboració, i ha ressaltat que ‘tots dos són projectes que casen perfectament amb les prioritats de l’Obra Social de la Caixa, que dedica un 70% a temes socials, gràcies a les aportacions dels clients, entre d’altres’.

FER UN COMENTARI