El concert de l’exèrcit al Metropol rep el suport de l’alcalde Ballesteros

Prop d'un centenar de manifestants s'han concentrat a les portes del teatre

0
658

Representants de tots els cossos i forces de seguretat i ciutadans, però també polítics, han assistit al concert que se celebrava aquest dimarts al vespre al Teatre Metropol. Un concert que ja s’havia carregat de polèmica per qui l’organitzava: la Unitat de Música de la Inspecció General de l’Exèrcit. A banda de membres del Partit Popular (el tarragoní Josep Acero o el cambrilenc David Chatelain) o de Ciutadans (Rubén Viñuales i Sonia Orts) també s’hi ha pogut veure l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, que ha arribat quan quedaven pocs instants per a l’inici de l’espectacle, a les vuit del vespre. L’alcalde s’ha assegut a la primera planta al costat d’altres representants, no a primera fila.

Aquest acte, que forma part del programa cultural dels Jocs juntament amb l’exhibició aèria del proper diumenge 20 al migdia, ha comptat amb diverses crítiques per part de grups de l’oposició com ICV-EUiA, la CUP o ERC.

Un centenar de manifestants i fort desplegament policial

Com a resposta al concert i a l’arribada de les autoritats militars, la Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau havia convocat una concentració per cridar que “cap exèrcit defensa la pau”. La protesta s’ha hagut de desenvolupar a la coca central de la Rambla Nova i no a les portes del teatre pel fort desplegament policial, entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, que ho impedia. Entre els assistents al concert hi havia persones que duien la seva bandera espanyola i de Tabàrnia, que han aprofitat per respondre i cridar (en castellà) “el nostre exèrcit defensa la pau”. Tot i així, el cordó policial ha evitat cap tipus d’incident.

Pas doble, fanfàrria, sardana i marxa militar

La programació musical, més enllà de la polèmica, ha consistit en diversos temes tocats per una banda que volia interpretar música tradicional. Entre els estils: pas doble, fanfàrria, sardana i marxes militars. De fons, una pantalla anava projectant imatges de diversos indrets, el primer dels quals Tarragona ja que el primer tema es deia “Festa a Tarraco”.

FER UN COMENTARI