El Comú denuncia que s’està afavorint l’interès de regidors perdonant-los multes

Malgrat que l’equip de govern segueix vulnerant la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern, el grup municipal del Comú ha sabut que hi ha multes prescrites a diversos regidors de l’equip de govern

0
573
FarmaciaBanyeres_728x90

Segons informa i publica El Comú de Lleida, El Comú ha preguntat en el Ple de la Paeria d’avui quantes multes a regidors s’han donat de baixa i per quins motius.

El Comú ha recordat a l’alcalde que la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) ha resolt que els regidors del Comú tenen dret a obtenir la relació de les sancions imposades per la Guàrdia Urbana de Lleida que van ser donades de baixa per prescripció o per qualsevol altre motiu entre 2006 i 2016. La informació ha de ser facilitada mitjançant la doble llista següent:

  • La identitat de les persones infractores, l’import global prescrit, el nombre de prescripcions i el motiu, sense incloure la infracció comesa ni la quantia concreta de cada sanció
  • Les prescripcions, indicant el tipus d’infracció, l’import de la sanció i el motiu de la prescripció, sense associar-ho a cap persona concreta.

La resolució, de data 28 de març de 2017, requeria a l’Ajuntament de Lleida que lliurès la informació “dins del termini màxim de quinze dies”, un termini que ja fa un mes i escaig que es va exhaurir.

Segons comunica El Comú, “el govern segueix vulnerant la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern, el grup municipal del Comú ha sabut que hi ha multes prescrites a diversos regidors de l’equip de govern. El Comú ha tingut accés a una sanció que demostra que es va deixar prescriure una multa de 200 euros imposada el 27 de juny de 2011 a un regidor de l’actual equip de govern. La multa, de tipus “greu” hauria d’haver comportat també la retirada de 3 punts del carnet de conduir”.

FER UN COMENTARI