El CAP Rambla Nova estrena una zona de jocs per als infants

La iniciativa respon a un acord entre l’ICS Camp de Tarragona i Lilly, amb l’objectiu de crear entorns acollidors pels menors i promoure, a través del joc, la importància d’un estil de vida saludable

0
652

Aquest dimecres s’ha inaugurat al Centre d’Atenció Pediàtrica Rambla Nova de Tarragona la zona de jocs educativa Play Zone, un espai perquè els nens i nenes s’entretinguin i relaxin abans de la seva consulta mèdica o d’infermeria. La inauguració ha estat presidida pel director de l’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, Daniel Ferrer-Vidal, per la pediatre de l’Hospital Universitari Joan XXIII, Natalia García Bages, i pel responsable de relaciones institucionals de Lilly a Catalunya, Eduard Muñoz. La Play Zone està dissenyada per rebaixar el nivell d’estrès que suposa pels menors anar amb freqüència a un centre sanitari. La iniciativa respon a un acord entre l’Institut Català de la Salut del Camp de Tarragona i Lilly, amb l’objectiu d’humanitzar les consultes i promoure de forma divertida i fàcil, a través del joc, la importància d’un estil de vida saludable. El CAP Rambla Nova atén a nens de la ciutat de Tarragona amb pediatres de l’atenció primària i de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.

El CAP Rambla Nova atén una població total de 6.817 usuaris de 0 a 15 anys. La consulta externa d’endocrí té, actualment, un dia de visita a la setmana. A més, amb la consulta de l’educadora de diabetis, fa que el volum de nens visitats amb diabetis és d’uns 18 o 20 pacients a la setmana. El CAP Rambla Nova és un centre pediàtric que visita tot tipus de patologies pediàtriques. Lilly, des de fa molts anys, treballa per donar noves solucions a les múltiples necessitats de les persones amb diabetis, i també en els casos dels nens. Per això, també introdueix il·lustracions en els espais de centres sanitaris sobre aquest tema.

Un dels objectius de la Play Zone és normalitzar la diabetis i aquesta iniciativa contribueix a aconseguir aquest objectiu, instal·lant la zona de jocs en llocs on també accedeixen nens que no tenen pateixen aquesta malaltia. Per això, l’acord de Lilly amb els diferents hospitals no es limita a les àrees d’endocrinologia pediàtrica, sinó que també en els serveis generals de pediatria.

Aprenent sobre diabetis amb Coco

L’espai inclou jocs, taules i cadires perquè els nens s’entretinguin i pintin. A més, es posen a disposició dels menors contes educatius protagonitzats per la mona petita Coco, el primer personatge Disney amb diabetis. L’últim llibre de la col·lecció protagonitzada per aquest personatge, publicat recentment sota el títol “Anem, Equip Coco!”, ensenya de manera divertida i senzilla que la diabetis no és un impediment perquè els nens practiquin l’esport que més els agrada.

Amb un llenguatge amè i senzill, aquests contes expliquen com Coco pot fer la mateixa vida que altres nens de la seva edat, sempre que es planifiqui i conegui la seva malaltia. El personatge va sorgir gràcies a un acord a nivell mundial aconseguit l’any 2011 per Lilly i Disney per reduir l’impacte de la diabetis en la infància amb un missatge positiu davant de la malaltia.

Sobre Lilly Diabetis

Des de 1923, Lilly ha estat un líder global en la cura de la diabetis, des de la introducció en el mercat de la primera insulina comercial al món. A dia d’avui, la companyia continua treballant sobre aquest llegat per donar noves solucions a les múltiples necessitats de les persones amb diabetis i dels que s’encarreguen de la seva cura. A través de la investigació i col·laboració, una àmplia i creixent cartera de productes i un continu compromís per donar solucions reals -des de fàrmacs fins a programes formatius i d’altres-, Lilly s’esforça per ajudar a millorar la qualitat de vida d’aquelles persones que viuen amb diabetis a tot el món. Més informació sobre Lilly Diabetis a www.lillydiabetes.com, www.lilly.es.

FER UN COMENTARI