El Camp de Tarragona aprofita prop de 7 hectòmetres cúbics d’aigua regenerada durant el 2017

Aquest recurs es destina a usos industrials i lúdics

0
381

Els terciaris de les depuradores de Vila-seca i Salou i Tarragona van produir durant el 2017 un total de 6,7 hectòmetres cúbics (hm3) d’aigua regenerada, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). L’aigua regenerada és el recurs que s’obté quan s’aplica un tractament més avançat de regeneració -terciari- a l’aigua ja depurada, amb la finalitat d’assolir els nivells requerits per al seu ús posterior. Aquest volum, que es destina per a usos industrials del polígon petroquímic de Tarragona i lúdics -Port Aventura-, suposa un increment del 73% en els darrers cinc anys.
En el cas de les depuradores de Vila-seca i Salou i Tarragona, a l’aigua ja tractada se li aplica un altre tractament de doble osmosi per tal d’adequar la seva qualitat a les necessitats de les empreses del polígon petroquímic de Tarragona.

La reutilització permet la utilització d’aigua no potable per als usos esmentats i s’allibera així cabal que es pot destinar per al consum domèstic. Cal tenir en compte que, abans de la reutilització, els usos industrials i lúdics es satisfeien de manera íntegra amb recursos del riu Ebre procedents del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).

Reutilització a Catalunya

Durant el 2017 s’han reutilitzat a Catalunya un total de 32,1 hm3 d’aigua regenerada. Aquest volum suposa un 6% més que l’any 2016. Es manté així la tendència en l’increment de l’ús d’aquest recurs, que ja al 2016 va suposar un increment del 4% respecte l’any anterior.

Enguany, l’ACA ha iniciat la seva participació en el projecte europeu NextGen Water Solutions H2020, centrat en l’anàlisi de solucions en el cicle de l’aigua mitjançant l’economia circular i fent el màxim reaprofitament de tots els recursos.

FER UN COMENTARI