El Camp de Mart vestirà una nova carpa

La renovació de la coberta és una acció prioritària i s'inclourà en els pressupostos de 2019

0
546

L’Ajuntament de Tarragona posarà com a acció prioritària la reposició de la carpa del Camp de Mart. Aquesta obra s’inclourà en els pressupostos municipals del 2019. Un informe tècnic explica que l’estructura encara està en un bon estat general de conservació per seguir utilitzant-la; però que, a causa del pas del temps i a les inclemències climatològiques, és necessària la seva renovació en els propers 2 o 3 anys.

Aquest matí, la regidora consellera de Patrimoni, Cultura i Festes, Begoña Floria, i el cap tècnic de cultura, Antoni Baixeras, han presentat els informes tècnics que han provocat que es prenguin mesures per a la renovació del Camp de Mart. La carpa, instal·lada el 1993, té una extensió de gairebé 3.000m2 i, en aquell moment, “va ser considerat l’envelat més gran d’Europa”, tal com ha assegurat Floria.

Respecte a les instal·lacions de l’equipament, actualment s’està realitzant un estudi de l’edifici. Alguns dels seus pilars, 4 o 5, estan afectats en temes menors provocats per la humitat i, per tant, caldrà fer actuacions de reforç. En aquest informe també s’està detallant l’estructura de formigó del teatre, que està suportada directament sobre el terreny natural de la roca. L’Ajuntament està esperant l’informe final sobre la totalitat de l’edifici per poder elaborar el projecte de renovació del Teatre Auditori Camp de Mart, Begoña Floria ha comentat que “la inversió total de l’edifici amb la carpa serà d’aproximadament 600.000 euros”.

La regidora ha assegurat que la renovació es farà en diferents fases, tenint com la primera i prioritària la carpa, i que es duran a terme totes les opcions possibles per tal que el teatre no s’hagi de tancar al públic en cap moment sinó només tancar aquella zona afectada. “L’avantatge és que a l’hivern no hi ha activitat, llavors intentarem concentrar les obres en aquest període”, ha proclamat Floria. La consellera no ha deixat passar l’oportunitat d’alabar l’espai assegurant que “el Camp de Mart s’ha de mantenir perquè és un lloc extraordinari”.

FER UN COMENTARI